Halál aranyos: Peter Parker már feltűnt a Vasember 2-ben!

A Marvel megerősítette a népszerű rajongói teóriát.

Természetszerű, hogy a rajongók folyton agyalnak, és egy csomó marhaság mellett egészen okos és szórakoztató teóriákat is felépítenek. Némelyik egyszerűen annyira jó, hogy bár igaz lenne - mint az a piszok ötletes, és a tökéletes levezetés alapján még gyanúsan stimmelő elmélet, ami azt igyekszik bizonyítani, hogy a Star Wars előzménytrilógia igazi manipulátora és főgonosza Jar Jar lett volna! Csak Lucas meghunyászkodott a gyűlölethullám okán, és inkább lefokozta epizódszereplővé a nyavalyás gungant. 

Még A galaxis őrzői 2. előtt a Marvel azt a rajongói teóriát erősítette meg, amit Stan Lee állandó felbukkanása köré építettek, miszerint ő vagy egy Figyelő, vagy valami más galaktikus lény, afféle krónikás lenne a Marvel filmes univerzumában. 

Most egy másik elmélet is igazolást nyert. Persze ezek valószínűleg úgy lesznek hivatalosak, hogy a Marvel kreatívjainak annyira megtetszik egy-egy elképzelés, hogy beemelik a filmes kánonba. De ez mindenképp kedves gesztus, mert azt sugallja, hogy igenis odafigyelnek a rajongókra, és nem a saját hülyeségeik után mennek - mint ahogy eddig a DC/Warner tette.

Emlékeztek a Vasember 2-ben a Vasember-álarcos kissrácra? Na, ő Peter Parker volt! 

A jelenet teljesen passzol a Vasember-rajongó tejfelesszájú Pókemberhez. És ezt maga a hálószövő, Tom Holland osztotta meg, aki magától a Marvel-filmek főatyaúristenétől, Kevin Feige-től hallotta.