Helena Bonham Carteré az idei BAFTA-díjátadó egyik legkínosabb pillanata

A színésznő nagyon elvétett egy puszit.

Ahogy minden díjkiosztón lenni szokott, most is volt pár csodás, pár vicces és pár kínos pillanat. A legkínosabb azonban kétségkívül Helena Bonham Carter nevéhez fűződik, aki a most díjat kapó James Ivory forgatókönyvírót szerette volna arcon puszilni, de mivel a férfi felállt, a puszi nem az arcán landolt, hanem valahol vállmagasságban találta el a színésznő. James Ivoryt a Szólíts a neveden című film adaptált forgatókönyvéért díjazták.

A közösségi médiában egyből megjelentek a vicces kommentek, ilyen pl.

„Az olyan Helena Bonham Carter-féle zakópuszik jelentik a minőségi tartalmat, amiért nézem.”

Míg egy másik megjegyzés: „Helena Bonham Carternek is nyernie kellett volna egy díjat az este legkínosabb puszija kategóriában.”

Bonham Carter egyébként Ivorynak is köszönheti karrierje egyik első lökését, ugyanis ő rendezte a színésznő egyik legelső nagy sikerű filmjét, az 1985-ös Szoba kilátássalt.


Az este azonban egyértelműen a Három óriásplakát Ebbing határában című film stábjáé lett, akik összesen öt díjat vihettek haza. Frances McDormandé lett a legjobb színésznő díja, Sam Rockwell lett a legjobb mellékszereplő, valamint a legjobb film, a legjobb angol film és a legjobb eredeti forgatókönyv díját is elnyerték.

Itt lehet megnézni a BAFTA összes díjazottját.

via NME