Hihetetlenül hangulatos a Blade Runner 2 új trailere

Elképesztően szép látványvilággal és a kultikus Vangelis-zenével támad a Magyarországon forgatott Szárnyas fejvadász 2049.

A tavalyi évvel ellentétben 2017-re egyáltalán nem lehet panasza a sci-fi rajongó geekeknek, hiszen a Star Wars 8, az Alien: Covenant, A galaxis őrzői és a Ghost in the Shell mellett idén mutatják be a kultikus Blade Runner folytatását, a Magyarországon forgatott Szárnyas fejvadász 2049-et. Az itthon október 5-én mozikba kerülő filmhez hétvégén jött ki egy nyúlfarknyi teaser trailer, ami igazából csak az előzetes előzetese volt. Őrület!

Hétfőn, kora este pedig végre megérkezett az igazi előzetes is, miután Harrison Ford és Ryan Gosling egy élőben közvetített kerekasztal-beszélgetésen meséltek érdekességeket a filmről a Blade Runner 2049 hivatalos Facebook-oldalán.

 

Nem tudom, ki hogy van vele, én már a régi ismerősként visszatérő piramisos-lebegő autós nyitójelenetnél, és az alá levert, kultikus Vangelis-dallam (Jóhann Jóhannsson által remixelt) első taktusainál libabőrös lettem. Aztán amikor megláttam a marsbéli tájjá változott, romos autópályás, felhőkarcolós látképet a két női szoborral, felugrottam, és a levegőbe bokszoltam: igen, ez az a második rész, amire 35 éve várok!

Forrás: Columbia Pictures / Scott Free Productions

 

A sztoriról persze nem sokat árult el ez az előzetes sem. Hiszen azt már eddig is tudtuk, hogy Ryan Gosling egy Los Angles-i zsarut alakít, aki felkeresi a nagyvároson kívüli senkiföldjén bujkáló replikánsvadász replikánst, Rick Deckardot (ki más alakítaná őt, mint Harrison Ford), hátha válaszol néhány fontos kérdésre. Ez a Mad Max-táj egyébként benne volt már az eredeti Philip K. Dick-regényben is: itt bujkáltak a szökevény replikánsok egy bolondos félkegyelműnél. Csak Ridley Scott végül nem rakta bele a filmváltozatba, inkább az egész sztorit a stúdiótól olcsón megszerzett, nagyvárosi díszletek között mesélte el.

Forrás: Columbia Pictures / Scott Free Productions

 

Viszont végre kiderült, hogy valószínűleg a replikánsokat tervező Jared Leto lesz a film egyik gonosztevője, a baljósan monologizáló Robin Wright pedig a másik. De rajtuk kívül feltőnik még Dave Bautista is a trailerben, a filmben pedig állítólag visszatér a jó öreg Gaff, azaz Edward James Olmos is! Végezetül íme az egyik nemrég debütált moziplakát:

Forrás: Columbia Pictures / Scott Free Productions

 Ez pedig a másik:

Forrás: Forrás: Columbia Pictures / Scott Free Productions