Hiphop verziót forgat a Rómeó és Júliából Spike Lee

A Csuklyások – BlacKkKlansman rendezője Prince of Cats címen rendezi az adaptációt, ami a nyolcvanas években fog játszódni.

A Shakespeare klasszikusát a rap világába helyező forgatókönyvet maga Lee írta, a The Source nevű rapkiadvány főszerkesztőjével, Selwyn Seyfu Hindsszel közösen. A két alkotó a Rómeó és Júlián kívül egy Ron Wimberly által írt és rajzolt képregényt is felhasznált az adaptáció során.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a készülő film középpontjában ezúttal nem az elátkozott szerelmesek állnak, hanem Tybalt (Júlia unokatestvére) és a Capulet testvérek, akik itt nem Veronát, hanem a „Da People’s Republic of Brooklyn”-t (a Brooklyni Köztársaságot) vezetik.

Spike Lee. Forrás: Paras Griffin / Getty Images

 

A Brooklyni Köztársaság underground világában gyakoriak a Montague-kkal vívott kardpárbajok (esetünkben kardok helyett katanákkal). Ebben a vibráló univerzumban pedig a hiphop dominál, olyan lényeges elemeivel, mint a DJ-zés, az MC-k tevékenysége, a breaktánc és a graffitik.

A Legendary Pictures gyártásában készülő alkotásnak eddig úgy volt, hogy megtalálták a főszereplőjét Lakeith Stanfield (Tűnj el!, Atlanta, Tőrbe ejtve) személyében, de most kiderült, hogy még sincs köze a projekthez, így tovább folyik a casting. A premierről még nem áll rendelkezésre információ.


(via Consequence of Sound)