Hivatalos: Courteney Cox is benne lesz az új Sikoly-rebootban

A színésznő maga erősítette meg a hírt a hivatalos Instagram-oldalán.

Courteney Cox megerősítette a hírt, ami pletykaként már korábban is keringett: ő is benne lesz az új Sikoly-filmben, ami igazából nem ötödik rész lesz, hanem egy reboot. Az 56 éves színésznő természetesen ezúttal is a régi karakterét, a szenzációhajhász riporternőt, a fehér álarcos sorozatgyilkos négy korábbi vérfürdőjét is túlélő Gale Weatherst fogja alakítani. Cox a majdnem 10 milliós követőtáborral bíró, hivatalos Instagram-oldalán közölte a jó hírt a rajongóival:

Alig várom már, hogy újra láthassam ezt az arcot!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@screammovies @spyglassmediagr @paramountpics

Courteney Cox (@courteneycoxofficial) által megosztott bejegyzés,

A Spyglass Media Group és a Paramount Production égisze alatt készülő rebootban nemcsak Courteney Cox tér vissza, de az exférje, David Arquette is, aki a népszerű horrorfranchise történetében eddig négy alkalommal alakította a kissé mafla Dwight Riley seriffet (Neve Campbell visszatérése azonban egyelőre csak egy meg nem erősített pletyka).

Ami viszont biztos: a reboot forgatókönyvét James Vanderbilt írja (ő jegyezte korábban az Andrew Garfield-féle Csodálatos Pókember 1-2-t is), valamint Guy Busick. A rendező pedig a Matt Bettinelli-OlpinTyler Gillett-páros, akik már az Aki bújt című, nagy sikerű tavalyi horrorvígjátékon is együtt dolgoztak Vanderbilttel és Busickkal. A csapat nemrég egy hivatalos közleményt is kiadott Courteney Cox visszatérése kapcsán:

Nem tudnánk elképzelni a Sikolyt az ikonikus Gale Weathers nélkül, így hát most hihetetlenül izgatottak vagyunk, és megtiszteltetésnek érezzük, hogy lehetőségünk lesz Courteney-val dolgozni. Hatalmas rajongói vagyunk a munkásságának, és nagyon örülünk annak, hogy csatlakozott a Sikoly-saga következő fejezetéhez.

Egy esetleges Sikoly-reboot ötlete egyébként már két évvel ezelőtt is felvetődött: akkor az új Halloween producereJason Blum szerette volna feltámasztani a kultikus tinihorror franchise-t. Viszont jelenleg úgy fest, hogy ő egy ideig biztosan nem szabadul még meg Michael Myers halálos ölelésétől, mert a harmadik Halloween-filmjét majd csak 2022-re fogja elkészíteni, így Sikoly-folytatáson addig nemigen agyalhat. (via NME.com)