Hurrá, az öreg Luke Skywalkernek is Stohl András lett a magyar hangja

Végre befutott Az utolsó Jedik szinkronos előzetese is. Stohl 1995-ben volt először Luke.

Végre megérkezett a szinkronos előzetes is az idei év legjobban várt blockbusteréhez, Az utolsó Jedik címen futó Star Wars 8-hoz. Az idős Luke Skywalker ebben a részben már lényegesen többet fog szerepelni, mint Az ébredő Erőben, így a magyar forgalmazó, a Fórum Hungary a karakter közkedvelt magyar hangjára, Stohl Andrásra bízta a trailer szinkronját. Íme:

Az 50 éves Stohl szerepeltetése egyáltalán nem ördögtől való dolog, hiszen együtt öregedett a karakterrel. 1995-ben, 22 évesen kölcsönözte a hangját először Luke-nak, aki a Csillagok háborúja idején még csak 19 éves volt, Az utolsó Jedik idején viszont már 53 (időközben persze az őt alakító Mark Hamill betöltötte a 65-öt). A fanatikus Star Wars-rajongók viszont most biztosan felszisszenek: Hamillnak egyetlen igazi szinkronhangja van, Kassai Károly, aki az 1984-es Csillagok háborúja-szinkronban volt Luke! Szerintem azonban ezeknek a vaskalapos fanoknak nincs igazuk, mert Kassai ugyan jó szinkronszínész, de az ő Luke-ja egy unott, fahangú paprikajancsi – míg Stohl az egész régi trilógia alatt lelkesen hozta a nagy kalandokra éhező, fiatal tatooine-i parasztfiút!

A 8. rész trailerére visszatérve: igen baljósra sikeredett, könnyen lehet, hogy mégiscsak ez lesz az új trilógia Birodalom visszavágja, hiába bizonygatták a készítők eddig az ellenkezőjét. Az öreg Skywalker ugyanis nagyon morcos, és olyanokat emleget, hogy épp itt lenne már az ideje véget vetni a Jedi Rendnek. Azt viszont, hogy ezt pontosan hogyan is érti, majd csak december 14-én tudjuk meg.