Hurrá, lesz Iron Sky 3 is!

Bár még az Iron Sky 2-t sem láttuk a dinólovas Hitlerrel. A kínaiak viszont berendeltek 2018-ra egy ázsiai kötődésű, őrült B-filmet a finnektől.

Timo Vuorensolaa 2012-es Iron Sky rendezője évek óta ígérgeti a folytatást, amiben az USA első női elnöke, Sarah Palin és az alakváltó gyíkemberek összeszövetkeznek a világ elveszejtésére a Föld üreges középpontjában éldegélő, dínólovas Hitlerrel és okkult bandájával.

Forrás: Timo Vuorensola

Erre a geek csemegére azonban még várnunk kell, mert úgy tűnik, az agyatlan B-filmekért rajongó kínaiak beelőzték a T-Rexeket és a nácikat. A The Ark (Frigyláda? Noé bárkája?) címen futó Iron Sky 3 a tervek szerint már 2018-ra el fog készülni, gyaníthatóan a szorgos ázsiai stáb pénze és bevethető erőforrásai segítségével.

A sztori ázsiai vonatkozása a nemrég kijött teaser trailerben viszont egyelőre csak annyi, hogy kinyílik egy Dharma-jellel lepecsételt kőajtó. Persze ha hozzávesszük, hogy ez az ajtó a Holdon van, valami évmilliók óta kihalt, ősi szentélyben, és épp 2032-t írunk, akkor máris érdekesebb a dolog! Ez pedig a film hivatalos plakátja, amin szintén a Holdon kerül bajba egy földi űrhajós:

Forrás: Iron Sky Universe / Shandong Jiabo Culture Development

Az Iron Sky 3 rendezője maradt az első két részt jegyző Timo Vuorensola, a forgatókönyvét pedig az a  jegyzi, aki korábban olyan, nálunk is vetített, gigaköltségvetésű, ázsiai blockbustereken dolgozott, mint a Mongol vagy a Farkastotem.