Hurrá, mostantól bárki elolvashatja a Joker forgatókönyvét!

Todd Phillips és Scott Silver kirakták a teljes anyagot a netre, a filmrajongók legnagyobb örömére.

Örülhetnek a képregényadaptációk szerelmesei, és persze mindenki más is, aki egy kicsit is szeret belesni a nagy blockbusterek kulisszái mögé! Todd Phillips és Scott Silver ingyenesen elérhetővé tették bárki számára a Joker forgatókönyvét – innen lehet leszedni. Most már tehát mindenki előtt csak egy kattintásnyira van a sikerrecept ahhoz, miként lehet jó képregényadaptációt csinálni egy 1940 óta ismert karakterről úgy, hogy tudjon újat mutatni, és a végeredményre 1 milliárd dollár értékben vegyenek jegyet a nézők.

Todd Phillips és Scott Silver egy rövid bevezetőt is írtak a forgatókönyvük elejére, TP/SS szignóval:

Ez a történet a saját univerzumában játszódik, nem kapcsolódik egyik korábban kijött DC-filmhez sem. Mi is úgy tekintünk rá, mint egy klasszikus Warner Bros.-filmre. Durva, bensőséges és különös módon vicces, a karakterek a való világban élnek és a dolgoknak személyes tétje van. Habár sosincs megemlítve a filmben, ez a történet a múltban játszódik. Legyen mondjuk 1981-es. Zaklatott időszak ez, Gotham bűnözési rátája rekord magas. A szemétszállítók sztrájkja teljesen megbénította a várost az elmúlt hat hétben. A szakadék a vagyonosok és a nincstelenek között kézzelfogható, az álmok már elérhetetlenek, és téveszmékbe csúsznak át.

A Jokert komoly esélyesnek mondják a jövő év eleji Oscar-gálán, sokan már most odaadnák az aranyszobrot a címszereplő, zakkant bűnözőt alakító Joaquin Phoenixnek, és a sminkes csapatnak. De Todd Phillips akár három díjat is bezsebelhet, ha esetleg rendezőként, forgatókönyvíróként és a legjobb film kategóriában producerként is jelölik. (via Movieweb)