Idén is döcögve rajtolt el az online jegyvásárlás az új Star Wars-filmre

Őrjöngenek a Csillagok háborúja rajongók: pénz levonva, jegy sehol. Pedig a Cinema City mozihálózat idén megerősített szerverparkkal várta a rohamot.

Hétfő reggeltől lehet elővételben jegyeket venni a december 15-én, csütörtökön (több helyen pedig már 14-én, szerdán) mozikba kerülő új Star Wars-filmre, a Zsivány Egyesre. Tavaly ilyenkor, Az ébredő Erő premiere előtt két héttel nemcsak hogy akadozva indult el az online jegyrendelés, de egyenesen káoszba fulladt, és a Csillagok háborúja-rajongók rohama egyszerűen kiütötte a Cinema City szervereit.

Idén a Cinema City Magyarország, hogy elkerülje a tavalyi fiaskót, közleményt adott ki a Facebook-oldalán arról, hogy megerősítette a szervereit, és erre kérte a online fizetési partnerét, a PayU-t:

Ott azonban valószínűleg mégsem készültek fel eléggé a Star Wars-rajongók rohamára, mivel a Cinema City Facebook-oldalán folyamatos a panaszáradat.

Úgy látom ez a szerver megerősítés nem sikerült! Eddig kétszer vonták le az összeget a jegyre, de a jegyet nem kaptam meg. Az egyetlen szám amin elérhetőek, nem kapcsolható. Kapcsolati űrlap, vagy emailcím nincs.

A legtöbben azt nehezményezik, hogy a pénzt levonták tőlük, jegy viszont sehol.

30 e ft t nyeltetek el ebben az evben is tolem, francokat erositettetek a szervereken!

Néhányan már azzal viccelődnek, hogy készítik a helyet a Zsivány Egyes moziplakátjának a falon, mivel tavaly a CC kárpótlásképp minden csalódott jegyrendelőnek adott egyet Az ébredő Erő hivatalos poszteréből.

A számlámról le lett volna a pénz az királyul megy de a jegyet nem kaptam meg? Telefon persze ki se csöng. Mi van ilyenkor?

Persze azért vannak elégedett vásárlók is, akik gond nélkül meg tudták venni online a mozijegyüket:

Végre megvannak a mozijegyeim, első körben 14-én 3D szinkronos, 15-én 2D szinkronos vetítés, a többi folyamatban.

Volt, aki külön megköszönte a CC-nek, hogy előre felkészültek a rajongói rohamra:

Kedves Cinema City! Köszönet a rendszer megerősítéséért! Ezúttal semmi probléma nem volt a jegyvásárlás során!

Na de miért foglalkozunk ennyit a Cinema Cityvel?

Mert ez a legnagyobb magyarországi mozilánc, és az egyetlen, amelyik IMAX termet üzemeltet itthon. És mivel a Cinema City a hazai plázamozik 85 százalékát birtokolja, a legtöbb Csillagok háborúja-rajongó CC moziban szeretné megnézni a Zsivány Egyest. Mi is megpróbáltunk jegyet venni az idei Star Wars-filmre, az Aréna moziban vetített szerda esti feliratos változatra:

Forrás: Cinema City Aréna

Az IMAX-terem szerda esti vetítésén pedig már ma reggel is nagyítóval kellett keresni a szabad helyeket:

Forrás: Cinema City Aréna

Persze akinek nem annyira sietős, és mondjuk csak december 21-én szeretné megnézni az új Star Wars-filmet a Westend székrángatós 4DX-termében, az most még akár az utolsó sor közepére is vehet magának jegyet:

Forrás: Cinema City Westend

Megkerestük a Cinema Cityt,

tudnak az online jegyrendelési problémáról, és igyekeznek minél hamarabb elhárítani azt. A hiba azonban nem a Cinema City jegykiszolgáló rendszerében van, hiszen maguk a mozik már a pénztárnyitás utáni első fél órában többezer jegyet adtak el a Zsivány Egyesre.

Aki tehát nem akarja felmérgelni magát az online rendeléssel, az ha teheti, személyesen menjen be inkább valamelyik CC moziba (vagy küldje el egy ismerősét), az Arénában, a Westendben és a többi plázamoziban is biztosan fog tudni jegyet venni a kívánt időpontra.

FRISSÍTÉS!

Hétfő délután a Cinema City Hungary a következő hivatalos közleményt tette ki a Facebook-oldalára:

Tisztelt Star Wars Rajongók!

Ahogy a tegnapi posztunkban is írtuk, a Cinema City szervereit már a jegyelővétel indítása előtti napokban megerősítettük. A leírásaitokból is azt látjuk, hogy a hibák abból adódnak, hogy a PayU-tól nem kapunk visszaigazolást a fedezetre 10 vagy akár 20 percen belül sem, így a Ti számlátokon az adott összeg terhelődik, viszont hozzánk a fedezet összege nem érkezik el. Senkinek a pénzét nem „nyúljuk le”, a sikertelen tranzakciók után számlátokon az összeg jóváírásra fog kerülni rövidesen (az adott banktól függő időn belül).
IT-s kollégáink most is azon dolgoznak, hogy a lehetőségekhez képest a legstabilabb hátteret biztosítsák a jegyvásárlásokhoz. A call center is túlterhelt hívásokkal, így ha nem tudtok kapcsolatba kerülni velük, kérjük, próbáljátok később.
Hamarosan tájékoztatunk Benneteket új, késő esti IMAX előadások megnyitásáról.
Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk!

Van-e élet a Cinema Cityn túl?

A budapesti Corvin Mozi viszont tavaly is jól jött ki a Cinemy City szervelhalálából, mivel az elégedetlen fővárosi Csillagok háborúja-rajongók egyszerűen bementek a Corvin közbe a moziba, és személyesen vették meg a jegyeket a premierre. A Corvin idén csak ennyi tájékoztatást írt ki a Zsivány Egyessel kapcsolatos tudnivalókról: