Így lett Alan Tudykból a Star Wars legnépszerűbb droidja

Látványos werkfilm jött ki a Zsivány Egyeshez. K-2SO és Vader vára is felbukkanhat a későbbi filmekben.

Menthetetlenül nyakunkon a Zsivány Egyes áprilisi dvd-premiere, nem csoda, hogy a Disney és Lucasfilm a hétvégén egy rakás Star War-infómorzsát és forgatási érdekességet elhintett a neten. Ezekből szedegettünk össze most néhányat.

Itt van rögtön az első érdekesség: egy werkvideó, amiben az Industrial Light&Magic veterán trükkmestere, John Knoll a Lucasfilmnél dolgozó animátor kollégájával, Hal T. Hickellel és a film népszerű droidját, K-2SO-t alakító Alan Tudykkal mesél mindenféle érdekességeket.

Például arról, hogy a C-3PO-t alakító Anthony Daniels eléggé ki volt akadva azon, hogy neki még nehéz fémlemezekben kellett izzadnia a tunéziai sivatagban a Csillagok háborúja 1976-os forgatásán, Tudyk viszont már csak egy kényelmes kezeslábast viselt, amire utólag rajzolták rá a VFX-mágusok a harci robot fekete páncélját. Valahogy így:

Forrás: Lucasfilm / The Walt Disney Company

 

K-2SO egyébként legalább annyira népszerű droid lett, mint Az ébredő Erő focilabdarobotja, BB-8, úgyhogy a Lucasfilm állítólag azt tervezi, hogy visszahozza a karaktert (vagy legalábbis ezt a harci droid típust) a későbbi Star Wars-filmekben is. Vagy legalábbis Rebels sorozat 4. évadában, amiből az is kiderülhet, hogyan keveredett ő és Cassian Andor (Diego Luna) a Felkelők közé.

Forrás: Lucasfilm / The Walt Disney Company

 

És ha már visszatérések: a napokban látott napvilágot az a hír is, miszerint Vader lávabolygóra épült kastélyát sem utoljára láttuk a Star Wars-filmekben. Ezt ráadásul maga a vezető látványtervező, Doug Chiang jelentette be. Ő korábban arról is mesélt, hogy a Mustafarra épült erőd ötlete már Az ébredő Erő idején megszületett (sőt, már Ralph McQuarrie látványtervező is lerajzolta a '80-as években), mivel ez volt az a helyszín, ahol Anakin Skywalker szimbolikus értelemben meghalt az Obi-Wannal vívott párbajban, és megszületett Darth Vader. (via Movieweb & Digitalspy)