Ismerd meg a szexmunkást, aki Jennifer Lopez sztriptízes filmjében segédkezett!

Az intim koordinátor után újabb hiánypótló szakma született a filmiparban: Jacqueline Frances sztriptíztáncos szakértőként vett részt A Wall Street pillangói forgatásán.

Korábban mi is írtunk Jennifer Lopez új filmjéről, az igaz történeten alapuló A Wall Street pillangóiról, ami arról szól, hogy egy csapat csalódott sztriptíztáncos – J.Lo hangadó karakterének vezetésével – elkezdi kifosztani az addig őket kihasználó brókereket és bankárokat, mivel úgy gondolják (teljes joggal), hogy a férfiak úgysem fogják jelenteni az eseteket, mivel rossz fényt vetne rájuk, ha kiderülne, hogy egy sztriptízbárban múlatták az időt.

A magyar mozikba szeptember 26-án érkező A Wall Street pillangói nagy sikert aratott a múlt hétvégén zárult Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon – akkorát, hogy a főszerepet játszó Jennifer Lopeznek sokan Oscar-jelölést, sőt -díjat vizionálnak. A színész-énekesnő pedig alakításának sikerét nemcsak Lorene Scafaria rendezőnek köszönheti, hanem egy Jacq the Stripper művésznéven futó szexmunkásnak (becsületes nevén Jacqueline Francesnek), aki a film sztriptíztáncos szakértőjeként dolgozott (és egy kisebb szerepet is kapott egyébként benne).

A produkció azért kérte fel munkatársnak Francest, mert úgy gondolják, a mainstream médiában nem megfelelő a szexmunkások megjelenítése. Ezzel a sztriptíztáncos maga is egyetért: szerinte a filmeknek és a médiának köszönhető, hogy kriminalizálják őket (ha kiderül a foglalkozásuk, még a pénzüket sem tehetik be a bankba), pedig ők is a szórakoztatóiparban dolgoznak. Korábban írtunk már a szexjelenet-koreográfusokról, szebben fogalmazva az intim koordinátorokról, amely szakma kifejezetten keresetté vált a #MeToo utáni időben filmes körökben.

Scafaria és kollégái mintegy ennek leágazásaként vagy részszakmájaként megalkották Jacqueline Frances számára a „kényelmi konzultáns” munkakört. A nő feladata a forgatáson kettős volt: egyrészt vigyáznia kellett rá, hogy a sztriptíztáncosok ábrázolása a filmben megfelelően történjék, másrészt, hogy az őket megformáló színészek ne érezzék kényelmetlenül magukat a sztriptíztánc és egyéb kényes jelenetek forgatása közben.

Frances ezenkívül olyan használható tanácsokat is adott Lopeznek és kollégáinak, mint például, hogy mivel töltsék ki az időt egy privát tánc közben, mivel a közhiedelemmel ellentétben az nemcsak arról szól, hogy tíz percig néma csendben táncol valakinek egy különteremben, hanem kommunikálnia is kell az ügyféllel – annál is inkább, mivel közben az óra ketyeg, és minél többet beszél, annál több idő telik el, őket pedig időre fizetik.

A sztriptíztáncos konzultáns ezenkívül egyebek mellett olyan érdekességekről is beszámol a fent látható ötperces videóban, mint például, hogy miért nem szerencsés, hogy ha egy sztripper feketében lép a színpadra, és miért javasolják inkább helyette a csillogó holmikat, illetve hogy hogy kell viselkedni, ha egy híres férfi téved be a sztriptízbárba.


(via Variety)