Itt a trailer a Zabhegyező írójának életrajzi filmjéből

J.D. Salingert Nicholas Hoult alakítja, a film többek között arról az időszakról szól, amikor megírta a mára már klasszikusnak számító Zabhegyezőt.

A film címe Rebel in the Rye lesz, ami rímel a Zabhegyező eredeti címével (The Catcher in the Rye). Azt az időszakot öleli fel, amikor az író megírta ikonikus művét, harcolt a második világháborúban, és természetesen egy szerelmi szálat is kapunk: az életrajzi filmben szó lesz Oona O'Neillről (Zoey Deutch), akivel viszonya volt Salingernek. (A nő később Charlie Chaplin felesége lett.)

 

 

A trailer a második világháború után veszi fel a fonalat, amikor az író poszttraumás stressz szindrómában szenvedett, majd gyors váltásban megjelennek az egyetemi évek, amikor irodalmat tanult, utána pedig bevonulása előtti életéből kapunk pár képkockát, mindezt Salinger narrálja.


Elbűvölően unalmas életem során a képzeletet mindig igazabbnak gondoltam, a valóságnál.

A trailerből az is kiderül, hogy az író nem igazán tudta, mihez kezdjen az életével, azonban mentora, tanára, - akit a zseniális Kevin Spacey alakít – azt javasolja neki, hogy mint író csakis az a dolga, hogy folytassa a történetek kitalálását.

A filmet Danny Strong (Az éhezők viadala, Empire) írta és rendezte, szeptember 15-én kerül a mozikba a tengerentúlon, magyarországi premierről még nincs hír.

via looper.com