Jelenetek, amiket megbántak a színészek

Olykor a színészek már a forgatáson megbánják, hogy részt vesznek bizonyos jelenetekben, máskor csak a bemutató után szembesülnek a kellemetlen következményekkel.

Sharon Stone és a nevezetes láblendítés

A videotékák korában vajon milyen állapotban lehetett az Elemi ösztön kazettája? Hiszen valószínűleg minden idők legtöbbet visszanézett jelenete a nevezetes kihallgatás - és gyanítható, hogy a derék családapák és fiaik annyiszor tekerték vissza azt a néhány másodpercet, hogy a videókazetta szalagja nézhetetlenné vált. Sharon Stone mit sem tudott a villantásról - Paul Verhoeven ugyan levetette vele a bugyit, de megnyugtatta, hogy semmi sem fog látszani. Mikor a színésznő visszanézte a felvételt - és Patrick Stewartot idézve a Futottak még című sorozatból: "De akkor már mindent láttam" -, mérgében megpofozta a rendezőt, hiszen nem erről volt szó.

 

Draw me like one of your french girls

Szállóigévé vált ez a mondat a Titanicból - Rose ezután ledobja a ruháit, hogy Jack aktot rajzoljon róla. A rajongók azóta is ezzel üldözik Kate Winsletet, és rendre a filmben látott grafikát (ami egyébként James Cameron műve) tolják az orra elé, hogy ugyan dedikálja már. A színésznő érthető módon kiakadt egy idő után, hiszen túl a negyvenen, tisztes családanyaként nyilván kellemetlen érzés lehet, hogy férfiseregek az ő csupasz testére csorgatják a nyálukat.

 

Felsőtest az Alkonyatból

Emlékszik valaki Taylor Lautnerre? A srác az Alkonyat-sorozatból, aki farkasembert játszott, és nyilvánvalóan dramaturgiai megfontolásból (nem) rendre félmeztelenre vetkőzött, hogy az egész világ megcsodálhassa kidolgozott felsőtestét. Nos, azóta megbánta, mert úgy véli, hogy nem veszik őt komolyan, pedig nagyon szeretné, ha komoly színészként tekintenének rá. Nem jött össze.

 

Jennifer Lawrence és Chris Pratt szexjelenete

Biztos kasszasikernek vélték a gyártók Chris Pratt és Jennifer Lawrence romantikus sci-fijét, az Utazókat, hiszen mindketten a fiatal hollywoodi generáció pénzcsapjai, és milliók rajonganak értük. De nem elég, hogy az akciódús előzetesek alaposan félrevezették a közönséget, felháborodást keltett az álságos mondanivaló is, nevezetesen, hogy a mélyalvásból felébredt Pratt akár csak egy katalógusból, kiválasztja a neki tetsző nőt, hogy aztán választás híján ráerőszakolhassa magát, arról nem is beszélve, hogy az évtizedekig tartó hibernációt megszakítva ezzel gyakorlatilag meggyilkolta választottját. Na ilyen alaphelyzetből bravúros romantikázni! Szexre is sor kerül kettejük között, és Lawrence már a forgatáson is rendkívül kellemetlenül érezte magát. Ez volt az első ilyen jelenet a karrierje során, és már kapásból lelkiismeretfurdalása volt amiatt is, hogy mindezt egy házasemberrel kell megcsinálnia - Pratt akkor még Anna Faris férje volt. Hogy úrrá legyen a zaklatottságán, úgy bepiált a felvétel előtt, hogy azóta sem emlékszik rá.

 

BDSM a Szürke ötven árnyalatában

A mamipornónak is nevezett/szidott eredetileg Alkonyat fanfiction(!!!) filmfeldolgozásában jócskán finomítottak az eredeti velejét és fő vonzerejét adó szadomazo szexjeleneteken, de Dakota Johnson számára így is roppant kellemetlen és megalázó volt a forgatás. Ami a vásznon talán erotikusnak hatott, az a valóságban úgy nézett ki, hogy a színésznő órákat töltött megkötözve, miközben Jamie Dornan korbácsolást mímelt.

(Forrás: Looper)