Jó kis filmes jelmezek halloweenre!

Olcsón kivitelezhető, akár otthon is elkészíthető, mégis frappáns mozis témájú jelmezeket szedtünk össze kedvenc filmes karaktereinkkel a Pinterest feneketlen bugyraiból.

Wednesday Addams

Nem túl nehéz elkészíteni az Addams Family - A galád család (1991) karakterét, csak egy testhezálló fekete ruha kell hozzá nagy fehér gallérral, két copfba font fekete haj, ami persze lehet paróka is, és egy kis púder vagy hintőpor. Jól jöhet még hozzá egy kereszt a nyakba, néhány műpók, esetleg egy műanyag koponya vagy egy üveg méreg, és ami a legfontosabb: nem szabad mosolyogni!

Mia Wallace

A Ponyvaregény - Pulp Fiction (1994) táncos kedvű gengszterfelesége, Mia Wallace hálás téma, természetesen túladagolás és újraélesztés után. A hozzávalók: fekete Kleopátra frizura szintén fekete nadrággal és cipővel, hosszított fehér blúzzal és alatta fekete melltartóval, illetve az orr alatt egy kis vércsíkkal, de mehetnek vérpöttyök a blúzra is. A mellkasból kiálló injekciós tű rögzítése nyilván igényel némi kézügyességet, de ez is megoldható.

Jack Torrance

Természetesen nem kell egy egész széthasított ajtó ahhoz, hogy beöltözzünk a Ragyogás (1980) zavarodott elméjű, végül a családja ellen forduló főhősének, hogy reprodukáljuk a film legismertebb jelenetét. Elég az ajtót részleteiben, kicsiben ábrázolni, de eszünkbe se jusson egy igazi deszkát felhasítani, a szálkák komoly sérülést okozhatnak, dolgozzunk inkább valami puha anyaggal, vastagabb kartonpapírral, amire rárajzoljuk az ajtó erezetét. A többihez már csak egy zilált haj meg az őrült tekintet kell.

Jeff "Töki" Lebowski és Walter Sobchak

A Coen testvérek zseniális vígjátéka, A nagy Lebowski (1998) hősei régi beöltözős kedvencek külön-külön is, együtt meg pláne, amihez persze kell egy bizonyos testalkat és testszőrzet is. Utóbbi persze megoldható „művi úton” is, műszőrzettel, a többi kellék pedig beszerezhető. Persze Lebowski norvég mintás kardigánja is megrendelhető a neten, de aki nem ad a részletekre, az a V-nyakú fehér pólóra vehet sima fürdőköpenyt is, a Töki úgyis abban jár a boltba, és kell egy megfelelő napszemüveg is. Walter esetében ez alap, meg a sokzsebes mellény.

Marty McFly

Robert Zemeckis örökbecsű időutazó meséje, a Vissza a jövőbe (1985) főhőse a Vissza a jövőbe nem túl bonyolult feladat, csak a részletekre kell figyelni. Kell egy megfelelő színű mellény, egy jó napszemüveg, egy megfelelő fekete digitális óra – amit folyton bámulni kell -, egy fehér Nike sportcipő, és persze be kell lőni azt a sérót. Azt mondanunk sem kell, hogy ehhez nem áll jól a túl nagy testmagasság.

Dr. Alan Grant és Dr. Ellie Sattler

A Jurassic Park (1993) két tudósa magas labda. A Sam Neill által játszott Dr. Alan Granthez csak egy farmering kell és egy strapabíró khaki nadrág meg persze egy piros kendő a nyakba, problémát legfeljebb a kalap jelenthet, de az nem létszükséglet, míg Laura Dern  Dr. Ellie Sattleréhez egy khaki short kell vastag barna övvel, egy kék póló, felette rózsaszín ing lazán csomóba kötve, meg a bakancs. A hitelesség kedvéért kell két nyakba akasztható laminált Jurassic Parkos belépő – ezeket nem nehéz kinyomtatni.

Harley Quinn

Dr. Harleen F. Quinzelt, vagy, ahogy mindenki ismeri, Harley Quinnt a Suicide Squad - Öngyilkos osztagban (2016) ismertük meg, és egyből a popkultúra része lett – a képregény rajongóknak persze eddig is egy istennő volt. Az ő jelmeze kicsit melós, de az alap a két lazára eresztett szőke copf, a nagyon színes smink – ahogy a ruhához, a sminkhez is a kék és a piros az alapszín -, amihez kell egy fehér sportos térdzokni harisnyára húzva, kiegészítőként pedig lóbáljunk egy baseballütőt. Nem árt persze egy, Margot Robbie-ra hajazó alkat sem, de ne legyünk maximalisták.

Forrest Gump

Robert Zemeckis örökbecsű hősét, a Forrest Gump (1994) lassú felfogású címszereplőjét, akinek mindig helyén van a szíve, két okból is könnyű lemásolni halloweenre. Egyrészt jellegzetes és könnyen beszerezhető a ruházata, másrészt Tom Hanks az igazi átlagember, olyan alkattal, mint minden második pasi. A rövid ujjú, a magasra felhúzott khaki nadrágba gyűrt ing és a piros sapka mellé két jellegzetes kiegészítőt választhatunk, a piros pingpongütőt vagy egy doboz bonbont. Kísérőként választhatjuk Forrest szívszerelmét,  a szabad szellemű Jennyt, vagy a tolókocsis hippivé vált Taylor hadnagyot.

Mathilda

A Leon, a profi (1994) koraérett bérgyilkos tanoncának három alapvető „felszerelése” van, mármint a jellegzetes frizurán túl. A bő zöld bomberdzseki, a nagyon rövid, lolitás short, illetve a magas szárú fekete bakancs az abból kilógó fehér zoknival. Ehhez jöhet még a hasat is láttató, esetleg csíkos póló, egy szűk fekete nyakpánt, sőt, egy piros, felhajtott kötött sapka, esetleg egy fekete, kerek napszemüveg is beszerezhető. A szett egy szobanövénnyel és/vagy egy nagy stukkerrel teljes, az eminensek egy bevásárlós barna papírzacskót is cipelhetnek.

Alex DeLarge

Ha megvan a fekete keménykalap, akkor már nyert ügyünk van Stanley Kubrick másik klasszikusa, a Mechanikus narancs (1971) főhősének életre keltéséhez. Nem kell más a továbbiakban, mint ez fehér ing, fehér nadrág, nadrágtartó, avagy régiesen hozentróger, és az egyik szem hangsúlyos kifestése meg egy fekete surranó. A profik egy sétapálcát is lóbálhatnak. Szükséges a továbbiakban egy önelégült mosoly és egy pohár tej, akarom mondani molokó, amit a drúgokkal fogyaszthatunk el. Az ebben a jelmezben a jó, hogy lányoknak is remekül áll.