Joe Pesci is csatlakozott a Scorsese-féle Nagy Gengszterfilmhez!

Martin Scorsese összerántja az olasz bandát: Joe Pesci is csatlakozik Al Pacinóhoz és Robert de Niróhoz, hogy elkészítsék a The Irishman című gengszterfilmet.

Azért is őrült nagy szó ez a felállás, mert – bizony hihetetlen, de igaz – Pacino és Scorsese eddig még soha nem dolgozott együtt és Joe Pesci szereplése is „csodaszámba” megy: a színész 2010 óta nem vállalt filmszerepet, és most is csak nagy nehezen tudta rávenni a rendező, hogy csatlakozzon a stábhoz.

Joe Pesci egy 2009-es filmforgatáson (wikipedia)
Joe Pesci egy 2009-es filmforgatáson (wikipedia)

 

A Deadline információi szerint Pesci nagyjából ötvenszer mondott nemet Scorsesének, de az nem adta fel. A színész Russell Bufalino maffiafőnököt fogja alakítani. Harvey Keitel és Bobby Cannavale is csatlakozik talán a nagy csapathoz, de ez még nem biztos – egyelőre a megbeszéléseknél tartanak. A forgatást a következő hónapban kezdik el New Yorkban, és előre láthatólag decemberig tart.

Joe Pesci és Robert de Niro a Casino c. filmben

 

A The Irishman című film forgatókönyvét Steven Zaillian írta Charles Brandt 2004-es, I Heard You Paint Houses (Hallom, házakat festesz) című könyvéből, mely egy bérgyilkosról, Frank “The Irishman” Sheeranről szól. A könyv címe az alvilági szlengből ered, arra utal, hogy a bérgyilkos munkavégzés közben bizony összekeni a falat a kifröccsenő vérrel és agyvelővel. Brandt, az író Sheeran 2003-as halála előtt nem sokkal ismerte meg a férfit, aki bevallotta neki, hogy ő ölte meg Jimmy Hoffát a maffiafőnök, Russell Bufalino utasítására. Hoffa 1975-ben eltűnt, és azóta sem találták meg.

Ez az egyik legrégebbi megoldatlan bűnügy: még van pár ember, aki életben van azokból az időkből, és az FBI szerint tudhatják, hogy mi is történt 1975 júliusában, miután Hoffa beült Chuckie O’Brien autójába egy étterem előtt, majd végleg eltűnt. Ezek az emberek - akik egyébként a kilencvenes éveikben járnak már - azonban még mindig nem hajlandóak beszélni a rendőrségnek. Hoffa gyerekei pedig még mindig várnak az ügy megoldására, és arra, hogy egyszer végre előkerül az apjuk holtteste, és anyjuk mellé tudják temetni.