Jude Law is csatlakozik a Marvel-univerzumhoz

A Harry Potter-franchise mellett a szuperhősök közé is betagozódik.

A napokban mutattuk meg mi is Jude Law-t mint a fiatal Dumbledore-t, és kiderült, hogy a varázslótalár után szuperhősgúnyába fog bújni a Marvel Végtelen háború utáni, következő fejezetében. A Captain Marvel lesz a Bosszúállók univerzumának első olyan filmje, ami egy női szuperhősről szól. Marvel kapitány rendkívül erős, sebezhetetlen, tud repülni, és van egy pókösztön-szerű képessége is, amely hasonlóan jelzi neki a veszélyt, mint a közkedvelt hálószövőnek.

Brie Larson alakítja a címszereplőt, egy tesztpilótát, akinek a DNS-e összekeveredik egy földönkívüli harcosával. A kree fajból való Mar-Vell az így született Marvel kapitány mentora lesz - őt alakítja Law.

Habár a szereposztást hivatalosan még nem erősítették meg, Samuel L. Jackson egészen biztosan visszatér Nick Fury-ként  - két ép szemmel, szemkötő nélkül, ugyanis a film az 1990-es években játszódik -, a főgonosz pedig Ben Mendelsohn (Zsivány Egyes) lesz.

A filmet Anna Boden és Ryan Fleck rendezik (A szerencse forgandó, Nyomás alatt), és  2019. március 8-án mutatják be. (via Empire)