Jude Law is segít még egy bőrt lehúzni Harry Potter spin-offról

Jude Law fogja játszani a fiatal Dumbledore-t a Legendás állatok és megfigyelésük második részében - írja a Guardian.

Korábban olyan színészek alakították a karaktert, mint Richard Harris vagy Michael Gambon – még a Harry Potter-érában. Law-t legutóbb a Paolo Sorrentino-féle Az ifjú pápa című drámasorozat címszereplőjeként láthattuk, legközelebb pedig az Arthur király: A kard legendájában lehet hozzá szerencsénk.

JK Rowling még 2007-ben fedte fel, hogy Dumbledore karaktere meleg, de azt még nem tudni, hogy ezzel kezdenek-e valamit a soron következő filmben. Idén tobzódhatunk a másságukat vállaló filmhősökben: az élőszereplős Disney-adaptáció, A szépség és a szörnyeteg LeFou nevű karaktere, valamint a Power Rangers-film egyik szuperhőse, Yellow Ranger Trini is az azonos neműekhez vonzódik.

A Legendás állatok és megfigyelésük című Harry Potter-spin off hatalmas sikereket ért el 2016-ban: 800 millió dolláros bevétellel büszkélkedhet. Rowling azt is elmondta, hogy a franchise öt filmből fog állni. Üzleti érzéke mindenesetre van a nőnek.

A második filmet is az első rész rendezőjére, David Yates-re bízták, és ebben is feltűnik majd Johnny Depp a gonosz Gellert Grindelwald szerepében.

„Jude Law elképesztően tehetséges színész, akinek a munkáját régóta nagyra értékelem, és boldog vagyok, hogy végre együtt dolgozhatok vele" – nyilatkozta Yates. Azt is hozzátette, hogy Albus Dumbledore-t egészen más oldaláról ismerhetjük majd meg, amit a színész egészen bizonyosan briliánsan meg fog oldani.

via Guardian