Kedélyes, sármos Hitler lesz a Thor rendezője

Taika Waititi saját filmjében játssza el a diktátort – kicsit másképp, mint ahogy ismerjük.

„Ez nem az az Adolf, akit ismerünk és gyűlölünk.

Ez egy kedélyes, sármos fickó, aki gyermeki naivitással siklik át az életen”

– mondta az alkotó. „Ez az én verzióm igazából egy magányos fiú tökéletesített változata a hőséről, aki valójában a saját apukájának felel meg” – tette hozzá.

Jemaine Clement és Taika Waititi a Hétköznapi vámpírokban. Forrás: Cinetel

 

További csavar a dologban ugyanis, hogy Waititi csupán egy képzeletbeli Hitlert fog megformálni. A sztori szerint a tízéves főhős, aki zsenge kora ellenére igazi büszke hazafi, miután egy náci ifjúsági táborban súlyosan megsérül egy gránát miatt, otthon kényszerül lábadozni, ahol felfedezi, hogy édesanyja egy 15 éves zsidó lányt rejteget.

A lánnyal való kapcsolatának alakulása közben a fiú képzeletbeli barátjával, a fent jellemzett Hitler-figurával is elbeszélget, akit azért képzel el magának, mert hiányzik az apukája (és mert nyilvánvalóan megtévesztette a náci propaganda).

A szatirikus film címe az lesz, hogy Jojo Rabbit, és a produkció közleménye szerint a Thor: Ragnarök rendezőjére jellemző humorral, ugyanakkor emelkedettséggel adja elő a magával ragadó karakterek meséjét. Az új-zélandi író-színész-rendező a szuperhősfilm-folytatás előtt olyan műveket rendezett, mint a Hétköznapi vámpírok vagy a Vademberek hajszája – előbbiben szerepelt is, a leírás alapján viszont a Jojo Rabbit inkább az utóbbira fog hasonlítani. A forgatás májusban kezdődik.


(via NME)