Kiakadt Nicolas Cage a rajta gúnyolódó mémek miatt

Úgy érzi, káros hatással vannak legújabb filmjére, a Mandy – A bosszú kultuszára.

A finoman fogalmazva termékeny színész arcmásával az elmúlt években számtalan mém készült, ezek egy része pedig – amelyekre valamely megszállott, őrült figurát megformáló alakításából veszik a fotót – a „Cage Rage” fantázianéven fut.

A sztár viszont úgy érzi, a mémgyártással egyetlen kiragadott pillanatra redukálják a filmművészetet, amit nagyon frusztrálónak érez. Most éppen új munkája, a Mandy – A bosszú kultusza című véres bosszúfilm szempontjából.

„Nagyon frusztrálónak érzem ezt a Cage Rage dolgot, és szerintem Panos (Panos Cosmatos, a Mandy rendezője – a szerk.) is így van vele. Szerintem egy nagyon lírai, bensőséges és poétikus művet alkotott, de most ez a mémőrület rátelepedett az ő filmjére is. Az egy dolog, hogy engem hogy érint, és mindegy is, de

az a baj, hogy a filmre is nagyon ártalmas hatással van”

– fogalmazott Cage.

Mandy. Forrás: Jameson Cinefest

 

A Mandy egyébként – vélhetően Cage őszinte bánatára – bele is illeszthető a Cage Rage-vonalba, hiszen egy olyan férfiról szól, akinek egy sátánista szekta legyilkolja a szerelmét, ezért ő őrült dühében véres bosszút áll minden érintetten. A filmet még két alkalommal (szeptember 22-én és 23-án) megnézhetjük a jelenleg is zajló, vasárnap záró Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon.


(via Independent)