Kiszivárgott, mi lesz a Star Wars 8 áprilisi trailerében?

Ha csak a fele igaz, Snoke-ról végre kiderül, kicsoda, Luke pedig igen látványos párbajt fog vívni egy ismert szereplővel!

VIGYÁZAT, EXTRÉM SPOILERVESZÉLY!!!

Állítólag az internet egyik pöcegödrének számító trolltanyán, a 4Chanen jelent meg először az áprilisra ígért Star Wars 8-előzetes részletes tartalomismertetője, amit ezután egy népszerű Youtube-vlogger, a néha egész jó filmes füleseket kapó (máskor viszont óriási marhaságokat mondó) Mike Zeroh is továbbadott a rajongóinak.

A Lucasfilm és a Disney természetesen nem kommentálta a pletykákat. Ez persze nem akadályozta meg a Csillagok háborúja rajongókat abban, hogy jókat vitatkozzanak a kiszivárgott szinopszison. Eszerint az áprilisban debütáló trailerben ezt láthatjuk majd:

  • A nyitójelenetben Finn (John Boyega) hirtelen felébred egy rémálomból (kómából?), és ugyanúgy látványosan verejtékezik, mint Az ébredő Erő trailerében. Csakhogy most nem a Jakkun van, hanem egy orvosi szobában, hiszen ugye elég csúnyán megsebesített őt Kylo Ren, amikor botor módon nekiugrott a kék fénykarddal a Starkiller bázison.
  • Vágás. Az Ellenállás pilótája, Poe Dameron (Oscar Isaac) lép be egy futurisztikus fotocellás ajtón át egy szobába (ez valószínűleg egy űrhajóbelső, és nem ott van, ahol Finn orvosi szobája), majd valakinek azt mondja: „Már majdnem itt vannak!” A szoba megrázkódik, mintha épp lézertalálatokat kapna, Poe pedig nagyon aggodalmasan néz valakire.
  • Vágás. Egy fekete köpenyes alak (a rajongók spekulációi szerint Benicio Del Toro) sugárpisztolyt húz elő, és lövöldözni kezd egy kőépületes-sivatagos helyen. Ez a rajongók szerint vagy a Zsivány Egyesben megismert Jeddha lehet, a Jedik porba hullt szobraival, vagy az a középkorias kereskedőbolygó, amit a Lucasfilm stábja a horvátországi Dubrovnikban rendezett be, és ahol valóban csupa fekete köpenyes, furcsa űrlény mászkált az utcákon. 
  • Vágás. BB8-et, Poe-t és Finnt látjuk egy egyelőre ismeretlen karakter társaságában, akit Kelly Marie Tran alakít. Utóbbi három szereplő az Első Rend egyenruhájában feszít, láthatóan idegesek. Valószínűleg ez a jelenet ugyanott játszódik, ahol a köpenyes alak az imént lövöldözni kezdett.
  • Vágás. Ismét a kereskedőbolygón/a Jeddhán vagyunk, egy városi helyszínen. Az ezüstpáncélos Phasma kapitányt (Gwendoline Christie) látjuk, amint parancsokat osztogat egy rohamosztagos egységnek: „Találják meg őket!” A rohamosztag ezután rálő egy csoport civilre, elszabadul a káosz.
  • A kép elsötétül. Leiát, vagyis pontosabban Organa tábornokot halljuk, amint baljós hangon az egyre erősödő, fenyegető sötétségről beszél.
  • Ezután Snoke fővezér lép ki a sötétségből. Hórihorgas fickó, legalább nyolc láb (azaz két és fél méter) magas, vagyis nem egy Yoda-méretű kis zsebdiktátor, ahogy a rajongók gondolták, és nem Ózhoz hasonlóan trükkökkel hiteti el magáról, hogy egy óriás - tényleg az. A szivárogtató szerint ezúttal nem gagyi CGI kelti életre őt, hanem egy ronda, habszivacs maszkot hordó színész alakítja, ahogy anno az első Alien jelmeze alatt is egy hórihorgas táncos volt. Snoke parancsoló hangon kérdezi meg Hux tábornoktól: „Életben van még?” Mire a tábornok valami olyesmit hebeg, hogy éppencsak pislákol benne az élet. Erre Snoke egy elég érdekes választ ad: „Remek, akkor épp itt az idő, hogy újra egyesüljön a család.” Ezt egyelőre a rajongók sem igazán értik: talán Luke itt már Snoke fogságában van és most viszik be hozzá a sebesült Kylo Rent? Vagy esetleg csak Kylo rennel fog beszélni egyedül a fővezér - de mint dédapa a dédunokával, hiszen Snoke nem más, mint az Anakint a midikloriánokból megteremtő Darth Plagueis?!?
  • Vágás. Leia egy űrhajón folyó taktikai megbeszélést tart az Ellenállás többi tagjával, amikor becsörtet Finn, és kiabálni kezd: „Visszajöttek! Visszajöttek!” Leia felé fordul, de egyáltalán nem tűnik meglepődöttnek, mintha mindig is tudta volna, hogy eljön ez az idő. Hogy a jelenet fontossága még hangsúlyosabb legyen, itt még az addigi zene is epikus John Williams-taktusokra vált át! Finn megkérdezi Leiát, hogy tényleg végig tudta-e ezt, mire az Erő-érzékeny tábornokasszony csak annyit mond: „Éreztem.”
  • Vágás. A jó öreg Millennium Falcont látjuk, amint szintén John Williams-zenéjére egy hatalmas vízfelszín felől (vagy a víz alól?) látványosan az ég felé repül. Ez lehet, hogy pont az a jelenet, amikor Rey, Csubi és R2D2 elhagyják Luke titkos szigetének sziklatemplomát. Igen ám, csakhogy TIE Figterek garmadája repül kötelékben, kinn az űrben.
  • Vágás. Rohamosztagosok rohannak lélekszakadva a sivatagi kereskedőváros utcalabirintusában, hogy Phasmát figyelmeztethessék: „A Jedi az!” A katonák elpucolnak, csak Phasma marad egyedül az utcán.
  • Vágás. Phasma sisakján látjuk tükröződni egy kék fénykard villanását a jól ismert bekapcsolós zümmögéssel kísérve. Az viszont, hogy Luke vagy Rey forgatja-e a Jedik legendás fegyverét, itt nem derül ki. A hangeffektekből ezután arra lehet következtetni, hogy a kék fénykardos Jedi rázúz egyet Phasma ezüstpáncéljára, ami szikrázva sercegni kezd.
  • Sötét a kép, csak Luke hangját hallani: „Minden el fog pusztulni, velünk együtt!” Hogy ezt Phasmának mondja-e az összecsapásuk alatt, vagy máshol fog szerepelni a filmben, nem tudni.
  • Vágás. A már megismert, vörös betűkkel kiíródik a Star Wars-logó, közötte fehérrel a The Last Jedi felirat.

Akármi is igaz a fenti szinopszisból, simán el tudom képzelni filmelőzetesnek - nekem már attól könnybe lábadt a szemem és libabőrös lett a karom, hogy magam elé képzeltem a fenti, igencsak hatásvadász jeleneteket! (via Movieweb)