Ma derül ki, hogy jelölik-e Oscar-díjra a Testről és lélekrőlt

Elmondjuk, mikor kell ma drukkolni, és azt is, hol követhetjük élőben az Oscar-jelöltek bejelentését.

Ma jelentik be az Oscar-jelöltek listáját, és abban a szerencsés helyzetben, illetve időzónában vagyunk, hogy napközben élőben követhetjük az eseményeket. Többek között az Oscar hivatalos oldalán is streamelik majd a bejelentést; két etapból fog állni a bejelentés, a két „műsorvezető” Tiffany Haddish és Andy Serkis lesznek, a Los Angeles-i Samuel Goldwyn Theaterben fogják felolvasni a jelöltek listáját.

Összesen huszonnégy kategóriát sorolnak majd fel, az első etapban lesznek a kevésbé fontos kategóriák, a másodikban pedig az összes fontos, pl. a legjobb film, a legjobb rendezés, és ami a mi szempontunkból különösen fontos: a legjobb idegen nyelvű filmek jelölése, itt kiderül majd, hogy bekerült-e a jelöltek közé Enyedi Ildikó gyönyörű filmje, a Testről és lélekről.


A jelöltek bejelentése magyar idő szerint délután 14.22-kor kezdődik, a fontosabb kategóriákat 14.38-tól sorolják majd. A két műsorvezetőhöz csatlakozni fog menet közben pár A kategóriás színész is, hogy feldobják a hangulatot: Salma Hayek, Priyanka Chopra, Rosario Dawson, Gal Gadot, Michelle Rodriguez, Molly Shannon, Rebel Wilson, Michelle Yeoh és Zoe Saldana.
Az Oscar-díjátadó március 4-én lesz.