Mads Mikkelsen lesz a Legendás állatok 3. Grindelwaldja

Jól drukkoltunk! Habár a dán színész korábban cáfolta a dolgot, most hivatalosan is bejelentették, hogy ő fogja helyettesíteni a családi balhéja miatt menesztett Johnny Deppet a Potter spin-off új folytatásában.

Ahogy arról korábban már többször írtunk, november elején a Warner Bros. felkérte Deppet, hogy adja vissza az általa korábban az első és második Legendás állatok és megfigyelésük filmben megformált Gellert Grindelwald szerepét. A dolog előzménye, hogy pár nappal azelőtt egy londoni bíróság hivatalosan is bántalmazónak minősítette az alaposan megtépázott renoméjú sztárt (azaz ellene ítéltek abban a perben, amit a The Sun ellen indított, amiért azok volt felesége, Amber Heard állításaira alapozva „nőverő”-nek titulálták).

Újabb pár nappal később elterjedt, hogy a világszerte is népszerű dán színész, a Casino Royale, a Doctor Strange, a Hannibal című sorozat és számos kiváló dán alkotás sztárja veheti át Depptől a szerepet, amire azonban a sztár maga úgy reagált, hogy őt még ezzel egyáltalán nem keresték a stúdiótól. De nem ez lett volna az első eset, hogy egy stúdió csak az utolsó pillanatban avatja be a terveibe az érintettet – és szerencsére most is ez történt.

Mikkelsen a Vészkijárat című 2006-os svéd filmben és Johnny Depp Grindelwaldként. Forrás: CineMax és InterCom

 

A Warner Bros. most hivatalos közleményben jelentette be, hogy Mikkelsen játssza a sötét varázslót. A Legendás állatok harmadik részét egyébként máris forgatják Angliában – sőt: egy jelenetet már Depp-pel is felvettek a filmbe. Így amennyiben Gellert Grindelwald cseréjét úgy oldják meg, ahogy az első részben, amikor Colin Farrell figurájáról egy alakváltás után derült ki, hogy a teste valójában a gonosz varázslót rejtette,

Depp lesz a legkevesebb vásznon töltött időért a legjobban fizetett színész a filmtörténelemben.

Amennyiben a produkcióban egyáltalán nem használják fel a sztárral rögzített képsort, akkor pedig ő lesz a filmtörténelem nulla percnyi időért a legjobban megfizetett színésze, hiszen (ahogy arról korábban szintén beszámoltunk), a nyolc számjegyű gázsit így is megkapta a Warnertől.

Mads Mikkelsennek elég sűrűek lesznek így a napjai, hiszen jelenleg új filmjét, a Még egy kört mindenkinek című Thomas Vinterberg-rendezést népszerűsíti a világsajtóban (amiről frissen derült ki, hogy ez Dánia hivatalos nevezése a jövő évi Oscar-versenyben a legjobb nemzetközi film kategóriában). És folyamatosan terítéken van Hannibal című kultsorozata folytatása is, hiszen a közönség imádja. A szériát ugyan korábban elkaszálta az NBC, de mióta mindhárom eddig elkészült évada felkerült a Netflixre, újból fellángolt az érdeklődés az irányában.

Mikkelsen most elárulta, hogy az egész stáb nagyon szeretné folyatni, és legszívesebben azzal a sztorival mennének tovább, amit A bárányok hallgatnak című filmben meséltek el (azaz a Buffalo Bill- és Clarice Starling-féle vonallal), de úgy tűnik, ez semmiképpen sem jöhet össze, mivel az MGM, ahol Thomas Harris eredeti regényének a filmes jogai voltak, nem a Hannibal mögött álló alkotói gárdának, hanem a CBS-nek adta el a jogokat, ahol ez alapján jelenleg is készül a kizárólag Clarice figurájára koncentráló spinoffsorozat. De ha valahol, akkor a film világában fokozottan igaz, hogy „soha ne mondd, hogy soha!”


(via Uproxx, IndieWire)