Máig tisztázatlan a 32 évesen elhunyt Brittany Murphy 11 évvel ezelőtti halála

Brittany Murphy rejtélyes halála a témája egy új dokumentumfilmnek, amit egy erre specializálódott tévécsatorna készített.

Az Investigation Discovery berkeiben készült Brittany Murphy: An ID Murder Mystery azt próbálja kideríteni, miért kellett meghalnia 2009 decemberében mindössze 32 éves korában a Spinédzserek, az Észvesztő, a Ne szólj száj!, a Fiúk az életemből, A por, a Nagydumás kiscsajok, a Sin City, a 8 mérföld és a Szerelem és egyéb katasztrófák sztárjának.

Murphy halálát annak idején véletlen balesetnek minősítették, a halál okaként pedig tüdőgyulladást, vérszegénységet és többszörös gyógyszer-túladagolást állapítottak meg. A dokumentumfilmben most megszólal az a halottkém, Cyril Wecht, akit a színésznő gyanakvó édesapja, Angelo Bertolotti bízott meg, hogy derítse ki, miért kellett lányának meghalnia.

Forrás: Jon Kopaloff / FilmMagic / Getty Images

 

Wecht szerint az apa annyira elszánt volt az ügyben, hogy egy ponton még az exhumálás is szóba került – és a szakember szerint Bertolottinak meg is volt minden oka a gyanakvásra, még akkor is, ha nem gyilkosság történt. „Nekem is szöget ütött a fejembe, hogy

egy 32 éves fiatal nő szervezetében hogyan fejlődhetett ki ilyen előrehaladott tüdőgyulladás és ilyen súlyos vashiány.

Hol volt az anyja, a férje eközben? Miért nem kapott megfelelő orvosi ellátást?” – nyilatkozta most a Fox Newsnak Wecht.

A halottkém ugyanakkor azt is leszögezte, hogy még a gyilkosságot sem lehet teljesen kizárni, hiszen lehetetlen tisztán látni az ügyben, annyi viszont biztos, hogy több kérdés is megválaszolatlanul maradt azóta is, amikkel foglalkozni kéne. A Murphy apja által megrendelt laborvizsgálat egyébként tíz különböző potenciálisan mérgező nehézfém jelenlétét mutatta ki a halott színésznő hajmintájában, ezért Bertolotti úgy gondolta, lányát megmérgezték.

A mérgezés tényét a sztár anyja mindvégig cáfolta. Annyi biztos, hogy Murphy szinte senkivel sem érintkezett: teljesen elzárva élt férjével, Simon Monjack brit forgatókönyvíróval, akit a dokumentumfilm nemrég nyilvánosságra hozott előzetesében is láthatunk, amint egy kifejezetten bizarr körbevezetést tart néhai felesége halálának helyszínén. A nyugtalanító kérdések és az apa vizsgálódása ellenére azonban sosem indult hivatalos bűnügyi nyomozás az ügyben. És hogy az egész még hátborzongatóbb legyen: mindössze öt hónappal Murphy halála után

Monjacket is holtan találták

– halálát tüdőgyulladás és vérszegénység okozta.


(via Independent)