Máris újabb Agatha Christie-regényt néztek ki, amiből egészestés filmet csinálnak

Még csak november elején mutatták be a Gyilkosság az Orient expresszen című Christie-adaptációt, de már meg is van a következő: a Halál a Níluson című regényből készül a következő film.

Ez is a Twentieth Century Fox égisze alatt jön létre, úgy tűnik, bejött nekik az egyik leghíresebb Poirot-sztori, és máris tervezik a következőt. Megint Michael Green (Logan - Farkas) írja a forgatókönyvet, és bár még nem született megállapodás, de várhatóan újra Kenneth Branagh fogja rendezni, és Poirot bőrébe is ő bújik majd.

A Halál a Níluson 1937-ben jelent meg, a történet szerint Poirot épp vakációját tölti Egyiptomban, amikor – hogy, hogy nem – egy gyilkossági ügybe csöppen. A regényt már egyszer megfilmesítették a hetvenes években – ahogy a Gyilkosság az Orient expresszennek is van egy hetvenes évekbeli nagyszerű feldolgozása. A Halál a Nílusonból készült filmben olyan színészek szerepeltek, mint Bette Davis, Mia Farrow vagy Maggie Smith, Poirot-t pedig Peter Ustinov alakította.


Az 55 millió dollárból készült Gyilkosság az Orient expresszen a november 10-i premier óta már 150 millió dolláros bevételnél jár, úgyhogy valószínűleg nem kockáztatnak nagyot a Halál a Nílusonnal.

via Hollywood Reporter