Mark Hamill megérti a rajongókat, akik gyűlölik Az utolsó Jediket

Szerinte nem lehet olyan Star Warst forgatni, ami mindenkinek bejön. Íme az elmúlt napok legfontosabb Csillagok háborúja-hírei.

Mostanra már kifulladni látszik az 1,332 milliárdos bevételt termelő Az utolsó Jedik körüli hype, ez viszont nem jelenti azt, hogy kikoptak volna a mozis oldalakról a Star Wars-témájú hírek. Sőt! Mivel májusban kerül mozikba a Solo: Egy Star Wars-történet, nyáron pedig elkezdődik a Star Wars IX forgatása, minden korábbinál több Csillagok háborújával kapcsolatos trailer, jelenetfotó, pletyka és forgatási érdekesség bukkan fel a neten. Ezekből szedtük össze ismét a legizgalmasabbakat!

  • Mark Hamillnak újabb interjúban kesergett Az utolsó Jedik miatt. Először arról beszélt, hogy valahol megérti a Rian Johnsont szidó rajongók csalódottságát, mivel ő maga is nagy Csillagok háborúja-rajongó. „Megértem, hogy úgy tekintenek a Star Warsra, mintha ők is résztulajdonosok lennének benne, és ezért minden döntésbe bele akarnak szólni. Én is ilyen vagyok. Ugyanakkor látni kell, hogy nem lehet olyan döntést hozni, ami mindenkinek ugyanúgy elnyerné a tetszését.” Az viszont még őt is meglepte, mekkora gyűlölethullámot váltott ki az a jelenet, amikor Snoke fővezért megölték. Rian Johnson nézőpontjából viszont szerinte érthető volt ez a döntés: a Star Wars 9-ben Snoke már nem lesz fontos szereplő, ezért a 8. részben el kellett takarítani őt, hogy a sok konteó (például hogy Snoke nem más, mint Plapatine klónja) ne árnyékolja be a trilógia igazi konfliktusát, Rey és Kylo Ren ellentmondásos kapcsolatát. Hamillnak egyébként nagyon tetszett Az utolsó Jedik végén látható istállófiú, aki úgy emelte fel a ganézós seprűjét, mint valami fénkardot, mivel szerinte Rey úgyis csak addig lesz, „utolsó Jedi”, amíg fel nem bukkan a következő Erő-érzékeny főszereplő. Azt viszont nagyon fájlalja, hogy mivel Han Solo meghalt a VII. részben, Luke egyé vált az Erővel a VIII-ban, Carrie Fisher pedig egy éve elhunyt, a karaktereik már sosem találkozhatnak a Star Wars-filmekben. Igaz, ő még visszatérhet a IX. részben Erő-szellemként, de ez már nem különösebben hozza lázba. Számára véget ért a Star Wars nagy korszaka, úgy érzi, ideje neki is továbblépnie. (via Geektyrant)
  • Történelmi jelentőségű lesz a Star War IX: ez lesz a Lucasfilm történetbében az első olyan szuperprodukció, amiben egy fekete nő lesz a secund unit director. A posztot Victoria Mahoney kapta meg, miután sok vád érte a céget amiatt, hogy a Star Wars-filmek stábjában és szereplőgárdájában is felülreprezentáltak a fehér férfiak. A George Lucast váltó Lucasfilm-elnök, Kathleen Kennedy azonban fontosnak tartja a nemek közti egyenjogúságot a filmiparban, a cég vezérkarának fele például már nő az ő igazgatói kinevezése óta. Az Industrial Light & Magic effektstúdiót, Lucas legendás trükkgyárát vezető Lynwen Brennan ráadásul a napokban jelentette be: simán el tudja képzelni, hogy hamarosan egy női rendező kap lehetőséget egy Star Wars-filmben. (via Movieweb)
  • Hivatalos: 2 óra 15 perc hosszúságú lesz a Solo: Egy Star Wars-történet. Ezzel a döntéssel továbbra is Az utolsó Jedik maradt a leghosszabb Csillagok háborúja-mozifilm a maga 2 óra 32 percével. (via Geektyrant)
  • Sok rajongó már most teljesen kiakadt azon, hogy Alden Ehrenreich Han Solója egyáltalán nem hasonlít sem külsőleg, sem a viselkedésében Harrison Ford Han Solójára. A Solo-film rendezője, Ron Howard erre csak annyit mondott: számára kezdettől fogva világos volt, amióta benne van a projektben, hogy Ehrenreich nem Ford klónja vagy fiatalabb reinkarnációja lesz, bőven elég, ha a két karakter kisugárzása hasonló, és a Solo is hozza a régi Star Wars-trilógia hangulatát. (via Movieweb)
  • Lando biszexuális lenne? Ezen pörög most épp a fél internet, mert a napokban kijött a Risk című tévészpot a Solo szólófilmhez, amiben a bajszos csempész mellett szolgáló droid másodpilóta, a női hangú L3-37 megkérdi a stricikabátos Landótól, hogy a Millennium Flacon fedélzetére először belépő, fiatal Hannal flörtölget-e? Azt tudjuk a Birodalom visszavág óta, hogy Lando szereti tenni a szépet az újonnan megismert embereknek, gondoljunk csak arra, milyen idegesítően bókolt Leiának Felhővárosban. Nem Lando lenne az első LMBTQ karakter a Star Wars-univerzumban: korában a Star War 8 egyik főszereplőjéről, Holdo admirálisról derült ki, hogy a Disney-féle új kánon szerint biszexuális. (via Movieweb)

  • Egy másik, szintén a napokban megjelent új tévészpotban a Crew-ban pedig azt láthatjuk, ahogy Csubakka pár vukivakkantással megmondja a nevét a fiatal Hannak, később pedig együtt ülnek le valami intergalaktikus bűnbarlangban egy kártyaasztalához. (via Geektyrant)

  • És van már szinkronos előzetes is a Solóhóz, hurrá!

  • Mark Hamill nemrég kiposztolt a Twitterére egy képet, amivel érdekes megvilágításba helyezte az 1977-ben mozikba kerülő Csillagok háborúja és a tavalyi Az utolsó Jedik közt eltelt időt. Eszerint az egész Stat Wars-őrület azzal kezdődött, hogy egy Luke elé levetített Leia-hologram segítséget kért Obi-Wantók és a fiatal farmerfiútól, most viszont lezárult egy korszak azzal, hogy az idős Leia elé vetített Luke-projekció segített a gonosz elleni harcban. A rajongók természetesen teljesen elérzékenyültek a szívszorító jelenetektől és a rejtett összefüggések felfedezésétől. (via Huggington Post)