Mark Hamill után John Boyega is elkezdte szidni Az utolsó Jediket

A 27 éves sztár csalódott, amiért Finn, Rey és Poe nem volt annyi közös jelenetben, mint Luke, Leia és Han a régi filmekben.

Mark Hamill 2017-ben sokszor elmondta Az utolsó Jedikről, hogy nagyon nincs elragadtatva tőle, mert szerinte Luke-ból sosem lett volna ilyen morgós remete, mint amit láthattunk. Ezekért a kijelentéseiért végül hivatalosan is bocsánatot kellett kérnie a Twitterén. Idén tavasszal aztán újra elkezdte szidni a Star Wars 7-8-at, ezúttal amiatt, hogy szerinte dőreség volt Hant és Luke-ot megölni, mert a rajongók annak örültek volna legjobban, ha a két régi barátnak az új filmekben is vannak közös jelenetei. Most viszont Az utolsó Jedik fiatal sztárja, John Boyega is ekézni kezdte Az utolsó Jediket a Hypebeast magazinnak adott interjújában – ráadásul pont a Mark Hamill-lal folytatott beszélgetéseire hivatkozva!

John Boyega és Mark Hamill Az ébredő erő hollywoodi premiervetítésén, 2015. december 14-én (fotó: Todd Williamson/Getty Images)

 

A 27 éves sztár leginkább amiatt adott hangot a csalódottságának, hogy a három új, fiatal főszereplő, Rey (Daisy Ridley), Poe (Oscar Isaac) valamint az általa alakított exrohamosztagos, Finn sajnos nem szerepeltek annyi közös jelenetben, mint Luke, Leia és Han a régi filmekben.

Szerintem Az ébredő Erő egy nagyon átgondolt dolog kezdete volt, Az utolsó Jedik viszont, ha őszinte akarok lenni, úgy érzem, eléggé képlékeny. Nem igazán értettem egyet egy sor döntéssel, és ezt el is mondtam Mark Hamillnak, akivel nagyon sokat beszélgettünk erről. Mindannyiunknak nehéz volt, mert elválasztottak egymástól.

Boyega szerint George Lucas annak idején ügyesen meg tudta oldani azt, hogy a külön utakon járó, Jedinek tanuló Luke mellett ne szoruljon háttérbe Han és Leia karaktere sem. Az új filmek viszont hiába másolták sokszor a régieket, a karakterek közti összhangot szerinte pont nem sikerült átemelni.

Azt hiszem, az eredeti Star Wars-filmekben a trió sokkal jobban működött. Annak ellenére, hogy egyértelműen Luke utazása volt a középpontban, Han és Leia és őközte meg volt az erős dinamika. Nem tudom, hogy a IX. epizódban létre tudtuk-e hozni mi is ezt a dinamikát. Ha igen, az remek lenne. Három film után viszont még mindig úgy érzem, hogy nem ismerjük a szereplőket annyira, mint Hant, Luke-ot és Leiát.

A rajongók egy része szerint Boyega talán azért fájlalja, hogy nem jutott idő az új trilógiában jobban megismerni Finnt és a többi új karaktert, mert vele nem tervez hosszútávon a további filmekben és sorozatokban a Disney. Ha ez így van, akkor ebben alighanem az is közrejátszott, hogy az ő ágy alatt felejtett forgatókönyve bukkant fel korábban az eBay-en. (via IndieWire)