Megérkezett Enyedi Ildikó új filmjének előzetese

Tizennyolc év telt el a rendezőnő előző nagyjátékfilmje, a Simon mágus óta. Új filmje, a Testről és Lélekről márciusban érkezik.

Februárban, a Berlinalén mutatják be Enyedi Ildikó új filmjét. A Testről és Lélekről egy férfi és egy nő különleges kapcsolatáról szól.

“Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként - szarvasként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni?”

Az előzetes sem árul el többet a történetről, de ismervén az utóbbi időben a Terápián dolgozó rendezőnő játékfilmes munkásságát (Az én XX. századom, Simon mágus, Bűvös vadász ), egy egészen rendkívüli, megkapó filmre számíthatunk.

A női főszerepet a Katona József Színház fiatal színésznője, Borbély Alexandra alakítja, akinek ez az első játékfilmes főszerepe. A férfi főszereplő személye igazi meglepetés: Morcsányi Géza színházi dramaturg, aki 20 éven keresztül vezette a Magvető könyvkiadót, így az elmúlt két évtized kortárs irodalmának meghatározó alakja. A további szerepekben olyan kiváló színészek láthatók, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Tenki Réka, Mácsai Pál, Schneider Zoltán és Nagy Ervin.

A berlini világpremier után itthon március 2-án mutatják be a filmet.