Meghalt az Austin Powers-filmek sztárja

A Kicsi Ént alakító Verne Troyer még csak 49 éves volt.

A törpe növésű, mindössze 81 centis színész 1969-ben született Michiganben, amish szülők gyermekeként, akik később elhagyták a vallást. Troyer saját bevallása szerint törpe növése miatt édesanyja és édesapja sosem kezelték másként, ugyanúgy dolgoznia kellett a családi farmon, mint normál magasságú testvéreinek.

Verne Troyer Mike Myersszel az Austin Powers - Aranyszerszámban. Forrás: port

 

Később mégsem gazdálkodó, hanem színész lett belőle: első filmszerepét az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült 1996-os karácsonyi komédiában, a Hull a pelyhesben alakította. Leghíresebb szerepe a Mike Myers nevével fémjelzett KicsiKém – Sir Austin Powers 2. és az Austin Powers – Aranyszerszám című kémfilmparódiákban Kicsi Én megformálása volt, de játszott a Félelem és reszketés Las Vegasban, a Harry Potter és a bölcsek köve, a Love Guru, illetve a Doktor Parnassus és a képzelet birodalma című filmekben is. Utolsó filmjét, egy Hipsters, Gangsters, Aliens and Geeks című sci-fi vígjátékot már halála után fogják bemutatni.

A színész alkoholfüggő volt, 2002-ben alkoholmérgezésben majdnem életét vesztette. 2017-ben Facebook-oldalán bejelentette, hogy elvonóra megy. A haláláról beszámoló Facebook-bejegyzésben depresszióról és öngyilkosságról esik szó. „Verne igazi profi és ragyogó nevettető volt mindazok számára, akiknek az a megtiszteltetés jutott, hogy együtt dolgozhattak vele.

Szomorú ez a nap, de remélem, most már egy jobb helyen van. Nagyon fog hiányozni”

– emlékezett szombaton egykori kollégájára Mike Myers.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.


(via Variety)