Mégis lesz Kill Bill 3.?

Lassan megszokjuk, hogy Quentin Tarantino össze-vissza beszél. Most éppen – miután bejelentette a visszavonulását – azt nyilatkozta: van esély rá, hogy megcsinálja Uma Thurmannel kultikus női bosszúfilmjük harmadik részét.

„Őszinte leszek: én és Uma nemrégiben beszéltünk róla” – mondta a kultrendező a Happy Sad Confused nevű podcast hétfői adásában. „Nem biztos, hogy meg fogom csinálni, de most egy kicsit tovább jutottam a tervezgetésben.

Tényleg beszéltünk róla a múlt héten, és ha valamelyik filmemhez folytatást készítek, az biztosan a Kill Bill lesz”

– tette hozzá.

Nos, ez mindenképpen rossz hír azon rajongók számára, akik elhitték, hogy Tarantino leforgatja a Kutyaszorítóban és a Ponyvaregény közös spin-offját a Vega testvérekről. Ahogy azok számára is, akik reménykedtek a nemrég bejelentett Django/Zorróban. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy QT évek óta fecseg egy lehetséges Kill Bill 3-ról is, anélkül, hogy bármilyen előrelépés történt volna.

Kill Bill. Forrás: Best Hollywood

 

A 2003-ban az első résszel indult, majd 2004-ben a Kill Bill 2-vel folytatódott franchise trilógiává bővülésének esélyei pedig azért sem túl magasak, mert az alkotó most már többször lenyilatkozta, hogy hamarosan bemutatandó kilencedik nagyjátékfilmje, a Volt egyszer egy... Hollywood után már csak egy mozit csinál – egy Star Trek folytatásra pedig elvileg már elkötelezte magát.

Ugyanakkor Tarantino korábban is mondott már mindenfélét, ráadásul legutóbbi nyilatkozata fényében még az sem biztos, hogy tényleg visszavonul (mivel elvileg azért akarja abbahagyni a filmezést, hogy a pályája soha ne kerüljön leszálló ágba, márpedig ebbe az életműbe simán beleférne még egy-két jó film). Ami viszont biztos: a magyar mozik augusztus 15-én mutatják be a rendező új alkotását, a Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie – és még vagy egy tucat sztár – főszereplésével készült Volt egyszer... egy Hollywoodot.


(via Independent)