Meglepően sok látványos díszlet épült az Alien: Covenanthoz

Ridley Scott újra úgy filmez, mint 38 éve: még a Space Jockey székét és a Covenant űrhajót is megépítette.

Izgalmas werkfilmet készített az HBO a hamarosan mozikba kerülő Alien: Covenant forgatásáról. A videóból kiderül, hogy Ridley Scott igazi régi vágású rendező, aki ragaszkodik ahhoz, hogy a stábja tényleg felépítse azokat az űrhajófolyosókat, ahol a legénység majd menekül a gyilkos Alien elől.

Forrás: 20th Century Fox / HBO

 

Vagy hogy tényleg legyen ott a szereplők orra előtt az a H.R. Giger-festmények ihlette, gigantikus szék, amiben a korábban Space Jockey-nak, a Prometheus óta Mérnöknek nevezett idegen lény ücsörög.

Ridley Scott emellett azt is szerette volna, ha a Covenant űrhajóból is felépül legalább a parancsnoki híd és a pilótafülke – hogy aztán egy hidraulikus rendszerrel ide-oda rángassák, miközben a főhősnő (Katherine Waterston) a hajó tetején próbálna menekülni a banánfejű xenomorfok elől. 

A május 18-án mozikba kerülő, új Alien-film középpontjában a címbéli kolonizációs hajó, a Covenant legénysége áll majd. Ők indulnak el a Weyland társaság megbízásából egy Új Paradicsomnak hitt, erdős-hegyvidékes bolygó meghódítására. Csakhogy nem is sejtik, hogy a planéta nem a Paradicsom, hanem maga a Pokol, mivel tele van Alien-tojásokkal, amelyekből ki is kelnek kedvenc moziszörnyeink. Persze azt már tudni lehet az eddigi hírek és pletykák alapján, hogy az Alienek ámokfutásának hátterében a Prometheusban megismert android, David (Michael Fassbender) áll majd. (via Geektyrant)