Meryl Streep: Dustin Hoffman a Kramer kontra Kramer forgatásán átlépett egy határt

Meryl Streep megtörte a csendet, és beszélt azokról a pletykákról, miszerint őt is zaklatta Dustin Hoffman a Kramer kontra Kramer forgatásán. A színész megütötte Streepet.

Miután Dustin Hoffmanról is kiderült, hogy szexuálisan zaklatta kollégáit, az interneten megjelent egy 1979-es Time-interjú, amiben Meryl Streep arról beszél, hogy Hoffman megfogta a mellét az első találkozásukkor. Streep szóvivője később azt mondta, hogy Hoffman bocsánatot kért akkor a színésznőtől, és ő meg is bocsátott neki.


Most a The New York Times-ban jelent meg egy interjú a színésznővel a #metoo kampányról, amiben Streep azt mondja, hogy Hoffman más módon is átlépte a határt: megütötte őt az első közös jelenetükben.
Íme az interjú idevágó része:

„Visszatérve a kezdetekre, az emberek csodálkoztak, hogy problémái voltak Dustin Hoffmannal és gondolataival a róla folytatott beszélgetésekkor, hogy eufémisztikusan fejezzem ki magam. Megütötte önt?

- Ez akkor volt, amikor A Kramer kontra Kramert készítettük. Ez bonyolult, mert ha színész vagy, és egy jelenetben vagy, szabadnak kell, hogy érezd magad. Biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan én is bántottam embereket fizikai jelenetekben. De ez megbocsátható. Viszont ez volt az első filmem, ez volt az első felvétel az első filmemben, és ő egyszerűen megütött. És ez látható a filmben is. Átlépett egy határt. De azt hiszem, most ezeket a dolgokat ki lehet javítani. Nem politikailag. Rendbe lesznek hozva, mert az emberek többé nem fogadják el ezeket. Szóval ez egy jó dolog."


Streep az interjúban azt is elmondta, hogy karrierje során ő is találkozott szexuális zaklatással, régen, a kokainmámoros idkben sok mindent megtehettek az emberek, de már más a helyzet.

via Vulture