Meztelen valóság a filmvásznon

2019. január 28. és február 3. között ötödik alkalommal rendezik meg a BIDF-et, a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban.

A világ legfrissebb egész estés dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye és fóruma évről évre fesztiváldíjas, Magyarországon többségében akkor egyszer látható alkotást, valódi történetet mutat be a filmfesztiválok kedvelőinek és az emberi sorsok, problémák, társadalmi kérdések iránt nyitott nézőknek.

Idén a versenyfilmek – amelyekről a művészeti élet és a sajtó elismert szereplőiből álló nemzetközi zsűri, valamint nemzetközi diák- és nyugdíjas zsűri dönt – öt kategóriában mérkőznek meg egymással: ezek a Meztelen remény, a Meztelen üzenet, a Meztelen igazság, a Meztelen szenvedély és a Meztelen rövidség.

Túl minden határon. Forrás: BIDF

 

A filmek vetítése után a közönség a meghívott alkotókkal is találkozhat, melynek során mindenki közösen beszélheti át a friss élményt. Ilyesmiben pedig a szervezők ígérete szerint lesz részünk bőven, hiszen a 2019-es fesztivál filmjei sokrétűek és akut problémákat, akár tabutémákat is érintenek.

A programban szerepel többek közt Talal Derki Apákról és fiaikról című Sundance-győztes dokumentumfilmje is. A levetítendő többi alkotásról erre a linkre kattintva találunk bővebb információt, de az esemény Facebook oldalán is tájékozódhatunk.


(via BIDF)