Mick Jagger ismét a mozikban: alattomos műkereskedőt alakít Donald Sutherland új filmjében!

A The Burnt Orange Heresy egy izgalmas thriller a műgyűjtők és műkincstolvajok világából. Itt az előzetes is hozzá!

A Rolling Stones legendás frontemberét, Mick Jaggert utoljára 2001-ben, az Egy férfi titkos órákra című romantikus drámában láthatták a mozinézők (előtte pedig 1992-ben alakított nagyot a Szabad préda című sci-fi könyörtelen fejvadászaként). Márciusban viszont az Egyesült Államokban is mozikba kerül legújabb filmje, a The Burnt Orange Heresy, amiben egy minden hájjal megkent, kifinomult ízlésű műkereskedőt alakít (április 30-tól nálunk is vetítik majd a mozik a filmet).

Mick Jagger, a The Burnt Orange Heres című film egyik főszereplője a 76. Velencei Filmfesztiválon, 2019. szeptember 7-én (Photo by Matteo Chinellato/NurPhoto via Getty Images)

 

A The Burnt Orange Heresy a tavalyi Velencei Filmfesztiválon hatalmas sikert aratott, Jagger és Donald Sutherland is díjat kaptak az alakításukért. Sutherland egy világtól elvonult, remeteként élő festőzsenit játszik a filmben. A Jagger által megformált, ravasz műkereskedő azzal bíz meg egy feltörekvő művészettörténész-kritikust (Claes Bang) és annak szeretőjét (Elizabeth Debicki), hogy férkőzzenek az idős mester bizalmába, és lopják el a kúriájából a legértékesebb festményét. (via NME.com)