Minden eddiginél látványosabb előzetest kapott a Legendás állatok 2.

Tökéletes Harry Potter-feeling, félelmetes és/vagy cuki szörnyek, de felbukkan a végzet asszonya is a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei új, a Comic-Conon nyilvánosságra hozott trailerében.

Az ötrészesre tervezett Harry Potter-spin off második darabját november 15-én mutatják be a magyar mozik. Az új előzetesből minden korábbinál több minden derül ki a sztoriból is, amely szerint a sötét varázsló, Gellert Grindelwald (Johnny Depp alakításában) megszökött a fogságból, és most elszánt célja, hogy aranyvérű varázslókat neveljen ki, akik majd uralkodnak a teljes varázstalan világ fölött.

Grindelwald gonosz tervének megakadályozásában a fiatal Albus Dumbledore (Jude Law), Göthe Salmander egykori tanára segíti a magizoológust és az első részben megismert társait (Tinát, húgát, Queenie-t és a sztori egyetlen mugli karakterét, Jacobot). Az új figurák közül az új előzetesben is felbukkan a Zoë Kravitz alakította Leta Lestrange, akinek a fotóját Göthe az első film végén ábrándos tekintettel nézegette.

Az azonos aláfestő zenén kívül a Harry Potter-nosztalgiát nagyban erősíti, hogy a trailer egy, a Roxfortban játszódó képsorral indul, amelyben a múltkor bemutatott képek után egy rövidke jelenetben is láthatjuk a gyerek Salmandert, aki a fiatal Albus Dumbledore vezetésével vesz varázsleckéket.

A trailerben nagyon sok legendás állat is megjelenik: a legfélelmetesebbek a hatalmas villogó szemekkel bíró feketepárduc-szerű lények, de a kék lángnyelvekből Jacobra támadó sárkány se semmi, ahogy a Grindelwald hintója elé fogott ádáz pegazusok is megérnek egy misét. Úgy tűnik, az alkotók próbálnak mind látványban, mind sztoriban rálicitálni az alakuló Warner Varázsbirodalom (alias Harry Potter Moziuniverzum) korábbi darabjaira.


(via Consequence of Sound)