Mit tippelsz? Hány kedvenc filmje van Martin Scorsese-nek? Hát bizony 897!!!

Vajon a Star Wars szerepel a listán? Hát az Alien? Jónak tartja a maffiafilmek királya A keresztapát és A sebhelyesarcút?

Egészen elképesztő lista került fel a Mubi.com oldalra: egy Sam DiSalle nevű felhasználó pár cimborája segítségével

elolvasta és megnézte a kultrendező Martin Scorsese összes olyan interjúját, amiben megnevezte a kedvenc filmjeit, így állt össze a 897 tételes lista!

Scorsese filmes listája igazi kincsesbánya, én magam perceken át megbabonázva bámultam! A mester TOP10-e ugyan nem derül ki belőle, mert a filmek időrendben vannak felvéve, az 1903-as A nagy vonatrablástól kezdve egészen a tavaly bemutatott Blackkklansmanig. Az viszont biztos, hogy Scorsese hatalmas Fritz Lang-rajongó, mert az M és a Metropolis mellett nyolc másik Lang-film is szerepel a listáján. Stanley Kubricktól tizenegy kultfilmet sorolt fel, de Kuroszava műveit és Spielberg korai klasszikusait is szereti, hiszen sok más mellett a Hét szamurájt, a Cápát, az E.T.-t és a Harmadik típusú találkozásokat is megnevezte kedvenc filmjeként az elmúlt évtizedekben.

Scorsese ma már vitathatatlanul a maffiafilmek királya, de azért persze ő is készséggel elismeri, ha a kollégái jó gengszterfilmet készítenek: a listáján ott van többek között A sebhelyesarcú, A keresztapa és a Szemtől szemben is. Ugyanakkor George Lucastól semmi sem szerepel, és a jelek szerint az Alien- és a Terminator-filmekért sincs oda – Ridley Scottól is csak a Szárnyas fejvadászt tartja valamire. A magam részéről egy új kihívást javaslok az ön- és közveszélyes Bird Box Challenge helyett: mindenki nézzen meg minél több filmet Martin Scorsese 897 kedvence közül! (via Geektyrant)