Nagyon durva, de baromi vicces lesz az új Öngyilkos osztag

Az első filmből továbbvitt Joel Kinnaman nyilatkozott úgy a minap, hogy megszakadunk majd a röhögéstől, és bár nincs még korhatár besorolás, azt is mondta, számíthatunk a sok vérre.

Sok mindennel magyarázzák a nagyon várt, de masszív csalódást okozó 2016-os Suicide Squad - Öngyilkos osztag bukását, és az egyik verzió az, hogy a stúdió rákényszerítette David Ayer rendezőre a puhább, PG-13-as korhatár besorolást, és ettől a film elveszítette a karcosságát, hitelességét. Lehet is valami a dologban, hiszen itt tényleg a szuperhősvilág söpredéke – többnyire Batman hagyományos ellenfelei – álltak össze egy jó ügyért, a saját módszereiket hozva. A jó hír az, hogy az újra gondolt – vagy továbbvitt? - The Suicide Squad (2021) számára ez nem lesz probléma. Legalábbis Joel Kinnaman szerint.

 

Bár a Warner Bros. még nem rukkolt ki a végleges korhatárral – 2021-ig van is idejük - a színész, aki az Ayer-féle filmben Rick Flagget, az osztag efféle felügyelőtisztjét alakította, a The Hollywood Reporternek nyilatkozott, és szerinte az új verzió „nagyon keményen korhatáros”, és iszonyú vicces. „Ez a film tiszta őrület lesz. A forgatókönyv annyira vicces, hogy minden egyes oldalát végigröhögtem. James Gunn tökéletesen ura ennek a műfajnak, és amióta megírta a filmet, nem csak az alapkoncepciót definiálta újra, de az összes karaktert is. Számomra például olyan az egész, mintha egy vígjátékot csináltam volna, ugyanakkor egy nagyon keményen korhatáros vígjátékot.

Ami az összes karaktert illeti, annyi bizonyos, hogy Kinnaman mellett Margot Robbie tér vissza Harley Quinnként, illetve a nála jóval kevésbé népszerű Jai Courtney  Bumeráng kapitányként, valamint Viola Davis az ügynökség vezetőjeként, James Gunn pedig egészen új csapatot verbuvált melléjük. Köztük lesz Idris Elba Bloodsportként - aki nem ugyanaz, mint Will Smith Deadshotja! -, John Cena Peacemakerként, Nathan Fillion lesz egy bizonyos T.D.K., Alice Braga, játssza SolSoriát, Michael Rooker lesz Savant, Peter Capaldi pedig a Pöttyös Ruhás Férfi, Daniela Melchior a Patkányfogó, illetve Taika Waititi is feltűnik majd egy, még meg nem nevezett szerepben.

Ha összejönne a 18-as karika, akkor ez lenne a 2010-as Super óta a rendező, forgatókönyvíró Gunn első korhatáros filmje, de Kinneman szerint fontosabb a humor, és külön dolgoztak a komikusi képességein – kérdés ehhez képest, hogy mekkora szerepe lesz a karakterének a filmben, hiszen a legtöbb figuráról azt sem tudjuk, melyik oldalon áll majd, vagy mik lesznek az „oldalak”. Persze a piros korhatárkarika még nem garancia semmire, a Suicide Squad spin-off filmje a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (2020) az R besorolást kapta – igaz, leginkább a nyelvezete és nem az erőszak miatt -, aztán mégsem ütötték vele szét a ház oldalát. Persze James Gunn más kategória, mint a csajos oldalhajtás készítő Cathy Yan, és Kinnaman szerint „elképesztő energiák mentek a produkcióba”. Csak az a baj, hogy sokat kell rá várni!