Nagyon korrekt akcióval jön a Netflixre Chris Hemsworth

Az Indiában készült, bollywoodi sztárokkal forgatott és az ázsiai piacra kikacsintó Tyler Rake: A kimenekítés szépen össze van rakva, zúz rendesen, és szíve is van neki.

Mint kiderült, remekül áll neki a vígjáték és a bohóckodás – a kövér Thor zseniális volt a Bosszúállók: Végjátékban -, de Chris Hemsworth műfaja alapvetően az akció. A jó istenke is akciósztárnak teremtette, tessék csak ránézni, és mi egy igazán jó szerep egy akciósztárnak? Hát egy zsoldost eljátszani, aki ugyan csinál csúnya dolgokat is, de végre jó ügy érdekében sütheti el fegyverét, használhatja öklét, és minden különleges képességét, ami a szakmával jár.

Ez Tyler Rake, és a név annyira megtetszett a Netflix magyarítóinak, hogy be is építették a magyar címbe, így lett a csak Extractionból Tyler Rake: A kimenekítés, és akkor ebben már benne is van a főhős neve és az, amit csinál. Kimenekít embereket egy, itt meg nem nevezett szervezet megbízásából, jelen esetben egy elrabolt kissrácot. Az ügy kényes, a srác apja a legnagyobb bangladeshi drogbáró, az emberrablást pedig a legnagyobb indiai drogbáró emberei követték el, akik nyilván nem túl profik, mert egyrészt egy olyan helyiségben őrzik a fiút, aminek rengeteg ablaka van, másrészt hősünk az ajtót berúgva számol le az egész társasággal, és már azt is gondolhatja, hogy megvan a meló, mehet zuhanyozni, mert ráfér. Csakhogy kiderül, egy egész város ered a nyomukba, és bár azt a kollegiális tanácsot kapja, hogy eresszen egy golyót a srác fejébe, és egyedül megmenekülhet, ő ragaszkodik az eredeti tervhez – hiszen benne van a címben, hogy „kimenekítés”!

És a jó ég tudja, milyen lesz maga a film, merthogy Hemsworth játszott már olyan akciófilmben, aminek jó volt az alapsztorija, mégis gyengus lett – igen, ez a 12 katona (2018) -, itt pedig rengeteg klisét látunk, de az előzetes nagyon össze lett rakva. A rendező egyébként a korábban kaszkadőrként és kaszkadőrkoordinátorként dolgozó Sam Hargrave, de nem is ő az érdekes, hanem Joe Russo, a már emlegetett Bosszúállók: Végjátékot és a Bosszúállók: Végtelen háborút készítő Russo testvérek „fele”, aki itt nem csak producer és író, de a film alapjául szolgáló Ciudad című képregény szerzője is. Nekünk persze ő és Hemsworth az érdekes, de Indiában azért fog hasítani a film, mert a rosszfiút a bollywoodi félisten Randeep Hooda alakítja, az elrabolt srácot pedig Rudhraksh Jaiswal, de fontos szerepet kap a szépséges iráni Golshifteh Farahani és David Harbour is. A Netflix elég hamar, már április 24-én kihozza a filmet, ami akár kellemes meglepetés is lehet – az előzetessel engem megvettek.