Nagyon nagyot durranhat az új Halloween!

Az egyébként vígjáték specialista David Gordon Green rendezte, az eredeti, 1978-as első részhez minden részletében hű horror beállíthat egy, csak pár hete beállított rekordot is!

Azért az elég nagy durranás volt, hogy az egyébként vegyes kritikákat kapó, az általános vélemény szerint kissé elbohóckodott Venom kasszát robbantott, és minden idők legjobb októberi nyitóbevételét produkálta. Igaz, Tom Hardyt mindenki szereti, de most vértezzük fel magunkat a következő rekordra: az előrejelzések alapján a Halloween jó eséllyel hasonló számokat fog produkálni, és valószínűleg csak pár ezer vagy pár százezer dolláron múlik, ki lesz a végső rekorddöntögető.

Pedig a sorban már vagy kilencedik, de az első filmet leszámítva az előzményeket teljesen ignoráló, David Gordon Green (Ananász Expressz, Áramlat) rendezte horrorfilmben nincsenek nagy nevek, a legnagyobb sztár az 59 éves, itt kissé Sarah Connor üzemmódban nyomuló Jamie Lee Curtis újra Laurie Strode szerepében, és nem is hozza magával a képregény feldolgozások masszív rajongótáborát. Persze ne becsüljük le a horrorrajongókat és a Halloween, mármint a konkrét ünnep vonzerejét sem, ahogy az ikonikus gonosz, a maszkos Michael Myers karizmáját sem. Itt ugyanis kiderül, hogy a megtestesült gonosz az elmúlt 40 évet egy szigorúan őrzött elmegyógyintézetben töltötte, ahonnan - ki gondolta volna! – pont az évforduló estéjén szabadul ki, hogy újra fejeket verjen a falhoz és kést döfjön puha testrészekbe.

Az egy dolog, hogy a kritikusok imádják az új Halloweent és a Rotten Tomatoes kritikai gyűjtőoldalon összesített véleményei szerint „igazoltan friss” vagyis mindenki által ajánlott, de a jegyelővételek alapján számított bevételek is rendkívül kecsegtetőek. Az előzetes számítások még 70 millió dollárt emlegetnek az első három napra, de ez már 80 milliónál tart, pont annyinál, amennyit a Venom is hozott, és ez még mehet feljebb is, ahogy jönnek ki a további kritikák és a közösségi média felületein is nagyon jók a visszajelzések. Összehasonlításként a szuperhősfilmekhez képest szerény költségvetéssel futó Venom nagyjából 100 millió dollárból készült, míg a Halloween 10 millióba került. vagyis tessék kiszámolni a különbséget. Nem csoda, hogy a gyártó stúdió már bejelentette, hogy készül a folytatás is - azt sem tudom már, hányadik!