Nemes Jeles másfél milliárdot kap a Filmalaptól új filmjére

A forgatás a régi stábbal nyáron kezdődik, a Döntőbizottság hatalmas, 1,5 milliárd forintos támogatást szavazott meg az Oscar-díjas rendezőnek.

Nemes Jeles László második nagyjátékfilmjét, a Sunsetet itthon és külföldön egyaránt óriási várakozás övezi.

A film egy fiatal nő története az 1910-es évek Budapestjén. Egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a huszadik századi civilizáció sötétségbe borult.

„Alkotótársaimmal együtt több éve dolgozunk ezen a filmterven, hónapok óta örömmel és izgalommal készítjük elő a forgatást, amely felidézi, hogy milyen volt az élet Budapest fénykorában. Számomra külön megtiszteltetés újra azokkal az alkotókkal és szakemberekkel együttműködni, akikkel a Saul fiában is dolgozhattam. A Sunset teljesen más típusú film lesz, de hasonlóan újszerű és formabontó. Nagy kihívások előtt állunk.” – árulta el Nemes Jeles László.

A Sunset forgatókönyvét Nemes Jeles László, Clara Royer, Matthieu Taponier közösen jegyzik. A készülő film operatőre Erdély Mátyás, a látványtervező Rajk László, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a zeneszerző Melis László és a sound designer Zányi Tamás lesz.

A Sunset a Laokoon Filmgroup gyártásában készül Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével. Az alkotók a mozibemutatót 2018-ra tervezik.

Nemes Jeles László szinte az összes filmes díjat bezsebelt előző filmje, a Saul fia esélyes az utolsó nagy díjra is, miután ma megkapta a jelölést a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémiától (BAFTA) legjobb idegen nyelvű film kategóriában is.