Olyan gyomorforgató az új Bőrpofa, hogy itthon X-es kategóriát kapott

Ezt a korhatár-besorolást a 18-as karikás filmeknél is durvább alkotások kapják meg az NMHH-tól.

A december 28-án mozikba kerülő Bőrpofa végleges korhatára X lett, azaz kizárólag felnőttek számára ajánlott - adta hírül a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntését a filmet forgalmazó Freeman Film. A trailert elnézve mondjuk nincs is ezen mit csodálkozni:

Az új film sztorija lényegében az 1974-es, klasszikus A texasi láncfűrészes mészárlás előzménye: 1965-ben, Texasban négy zavarodott és erőszakos tinédzser megszökik egy elmegyógyintézetből, és magukkal hurcolnak egy szép, fiatal ápolónőt is. Megindul utánuk a hajtóvadászat, amelyet a lánya halála miatt bosszúszomjas helyi seriff (Stephen Dorff) vezet. Hamarosan előkerül a motoros fűrész is, és olyan borzalmak várnak a fiatalokra, melyek hatására egyikükből vérengző szörnyeteg válik, akit ma mindenki úgy ismer, a Bőrpofa.

Utoljára majdnem 10 éve volt téma, hogy egy film X-es korhatár-besorolást kapott. 2008-ban a Fűrész 4-et sorolták ide, ami azzal járt, hogy a belezőst horrort vetítő mozikat 25 százalékos többletjárulékkal sújtotta a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalhoz tartozó, 2011-től már nem létező Filmiroda Igazgatóság, mivel az indoklás szerint a Fűrész 4-nek semmi keresnivalója a plázamozikban, inkább horrorfilmekre szakosodott vetítőkben lenne a helye (ami viszont azóta sem nagyon létezik Magyarországon, mivel életképtelen konstrukció lenne). Ezt a 25 százalékos többletjárulékot ma már nem kell befizetni.