Özönlenek az emberek a Pappa Piára, de nem értjük, miért

Több mint 70 ezren nézték meg a hétvégén, úgy látszik, nem volt jobb dolguk.

Nem vitás, tucatjával érkeznek a jobbnál jobb magyar filmek. Becsúszik ugyan egy-két melléfogás (pl. Szabadesés),  de általában végre levetkőzték az "ahhoz képest, hogy magyar" színvonalat, és csomó egyenesen jó.  Persze, ahogy lenni szokott, a színvonal és a nézőszám nem állnak egymással egyenes arányban, így kiváló alkotások kerülnek le hamar a mozik műsoráról. 

És van ez a Pappa Pia, az új nyári slágerfilm. Amiről a kritikusok egyöntetűen azt írták, hogy borzalmas, nekünk sem tetszett. Természetesen ilyenkor jön, hogy "hülye kritikusok", ha "ez meg az lehúzza, akkor csak jó lehet", és a legnagyobb klasszikus sziporka, hogy "csinálj jobbat".

Ám a film nézői értékelése jelenleg  4,5 a Porton, az Imdb-n pedig mindössze 2,3. 

"A PAPPA PIA (már a mozikban) az első héten robbantotta a mozis nézettségi toplistákat. A hétvégén több mint 70 000-en látogattak el a hazai mozikba, hogy elsők között nézhessék meg a magyar zenés vígjátékot, így a film a nyár egyik szenzációja lett. Csupó Gábor zenés vígjátékára több néző ült be, mint a toplistán őt követő három filmre összesen. - írják a sajtóközleményben. - Számos moziban már premier napon teltházas vetítések voltak, valamint több kertmoziból is sok rajongó kiszorult, mert elfogytak a helyjegyek. A social média oldalaknak köszönhetően mindenki megoszthatja véleményét a nyár magyar filmje kapcsán; és a közönség kommentjei alapján a nézők odavannak a PAPPA PIÁ-ért.

Szinte mindenki dalolva távozott a moziteremből a vetítés után.

"(...) A PAPPA PIA így igazi családi film, amely minden generáció számára felhőtlen szórakozást és kikapcsolódást ígér."

Így megy ez.