Patrick Stewart és Ian McKellen a színpadon csókolták meg egymást

A jelentős brit filmes díj, az Empire Awards díjkiosztóján fejezte ki ilyen módon érzelmeit Ian McKellen Patrick Stewart felé.

Sir Patrick Stewart és Sir Ian McKellen bensőséges barátságáról egy ideje már tudni lehet, de a kapcsolat most újabb magasságokba emelkedett, legalábbis a közönség még nem kapott ennyire nyílt betekintést a két színész egymás iránt érzett érzelmeibe. A két lovaggá ütött színész az Empire Award vasárnapi gáláján csókolta meg egymást a színpadon - írta meg az Independent. Miután Patrick Stewart Ian McKellent méltatta, odáig ment a dicséret kinyilvánításában, hogy megcsókolta őt.

Fotó: Ian Gavan / Stringer / Getty Images Hungary

 

„Végre! Az estének innentől kezdve van értelme!” - reagált a színész. A mondatot és persze a csókot a közönség álló ovációval fogadta. „Miért neveznénk Patricket legendának? Az isten áldja meg, Yorkshire-ben született! A munkái örömteliek és irigylésre méltóak. Próbálok komoly maradni – folytatta McKellen - Ő az egyik hősöm, amiért kiáll a nemes célokért. Ő olyan színész, amilyen a magam generációja szeretne lenni."

A forró ölelés után Patrick Stewart is beszédet mondott, melyben Friedrich Nietzschét idézte.

"»A siker egy szélhámos. Elfedi a hibát, a sebet, az alapvető kétséget a művész létezésének lényegéről.« Igazából csak azért mondtam ezt el, mert úgy akartam lemenni innen, mint az egyetlen színész a történelemben, aki Nietzschét idéz. De mégis, Mr. Nietzsche, néha igazad van.”

Sir Iannek is köszönetet mondott, akire úgy hivatkozott, mint „testvérre és barátra”.
A két színész barátsága pár évvel ezelőtt kezdődött, amikor a Broadway-n egy darabban együtt játszottak.

Ian McKellen, aki egyébként LMBT-aktivista, olyannyira közel áll a Stewarthoz, hogy 2013-as házasságkötését ő celebrálta. Stewart Sunny Ozell jazz-énekesnőt vette feleségül.