Pennywise a frászt hozta a gyerekszínészekre az AZ forgatásán

"Jó ég! Mit művelek én? Mi ez az egész? Ez borzalmas!" - gondolta Bill Skarsgård, aki Pennywise-ot alakítja a Stephen King horrorregényéből készült AZ remake-jében. Elmesélte, mennyire traumatizálta a forgatáson szegény gyerekszínészeket.

Már a film első trailere is visongásra késztette a tesztközönséget, és a hosszú előzetes nézettségi rekordot döntött. Szóval mindenki nagy várakozással tekint a premier elé, főleg, hogy Skarsgård egy interjúban arról is mesélt, mennyire megijedtek a gyerekszínészek, amikor meglátták őt teljes bohócfelszerelésben. 

„Ez egy igazán fura dolog: ha sikerül életre keltenem a karaktert, akkor azzal traumatizálom a gyerekeket" – mondta Skarsgård az Interview Magazine-nak adott interjújában. 

„A felvételkor nem voltam barátságos vagy ostoba. Megpróbáltam fenntartani valamiféle furcsaságot a karakterrel kapcsolatban, legalábbis amikor ki voltam sminkelve. Egyszer beállították a jelenetet, és bejöttek a kölykök, akik azelőtt még sosem láttak engem. A szüleik hozták őket. És akkor bejöttem én Pennywise-ként, és ezek a gyerekek – fiatal, normális gyerekek – láttam a reakciójukat. Néhányan nagyon izgatottak voltak, de voltak, akik nem bírtak rám nézni, és voltak olyanok is, akik remegtek. Az egyik gyerek elkezdett sírni. Elkezdett sírni, a rendező meg kiabált: »Felvétel!« És amikor azt mondják, hogy »felvétel«, akkor én rögtön szerepbe kerülök. Szóval ezek a gyerekek meg voltak rémülve, és elkezdtek sírni a felvétel közepén, és akkor észrevettem magam, hogy »Jó ég! Mit művelek én? Mi ez az egész? Ez borzalmas!«

 

Az AZt szeptember 8-án mutatják be Amerikában.

 

via NME