Pierce Brosnan egyszerre szúrt oda az új Bond- és a Bourne-filmeknek

A sztárnak a modern Bond-mozik sötétebb tónusával van baja.

Habár nemrégiben a sztár – aki 1995-ben Timothy Daltontól vette át az ikonikus szerepet, és az Aranyszem után A holnap markában (1997), A világ nem elég (1999) és a Halj meg máskor (2002) című filmekben is eljátszotta a legendás szuperkémet – még magával szemben önkritikusan fogalmazva kifejezetten dicsérte Daniel Craiget a szerepben, úgy tűnik, csak a színészt kedveli, magukat a filmeket már nem.

Pierce Brosnan Bondként a Halj meg máskor!-ban. Forrás: InterCom

 

Brosnannek ugyanis nem tetszik az irány, amerre az új James Bond-opusok kanyarodtak – azt is elárulta, miért: hiányolja belőlük a humort. „Amikor én játszottam a 007-est, a közönségnek még úgy adtuk elő, hogy ez egy fantasztikus tréfa. Hiszen totálisan abszurd dolgokat csináltam, amikor például leugrottam egy motorról, majd felmásztam egy repülőre” – fogalmazott.

A színész azt is levezette, hogy azért veszett ki a humor az ő távozásával a Bond-mozikból, mert pont akkor, 2002-ben, amikor ő utoljára játszotta Bondot, A Bourne-rejtély bemutatásával új korszak kezdődött, és elkezdtek beáramlani a halálosan komoly, sötétebb tónusú kémfilmek.

„Kénytelenek voltak hozzáigazítani mindehhez a 007-es filmeket is. Erős volt a verseny,

és a figurát ugye nem alkothatták újra, ezért úgy csavartak az egészen egyet, hogy sokkal erőszakosabbá és akciódúsabbá tették a filmeket” – magyarázta Brosnan. A sztár egyébként nemrégiben elárulta, hogy szerinte – miután Daniel Craig leköszön – Tom Hardy lenne a legjobb Bond. A 007-es filmek mögött álló producerek azonban, úgy tűnik, fekete Bondot akarnak, és a legtöbbször Idris Elba neve merül fel ebben a minőségben – erről itt, Elba reakciójáról pedig itt írtunk korábban.


(via NME)