Rabszolgaként bánt a Macskák rendezője a forgatáson a vizuális effektes csapattal

Az esetre úgy derült fény, hogy rákérdeztek a feltűnő s*gglyukkal ellátott macskákat tartalmazó verzióra a VFX stáb egyik tagjánál.

A Macskák című bukott filmmusicalről eddig csak rosszat lehetett hallani, amihez a napokban csatlakozott egy szórakoztató hír arról, hogy állítólag létezett a műnek egy olyan változata, amelyben minden, macskát játszó színész fenekére CGI s*gglyukat animáltak. Mindez úgy derült ki, hogy a stábból valaki elárulta: volt egy olyan időszak, amikor minden animátornak az volt a feladata, hogy eltüntesse a szereplők hátsó feléről a túl feltűnőre sikerült végbélnyílást.

Ebből tehát a rajongók kikövetkeztették, hogy létezett egy „feltűnő s*gglyukas” verzió is a filmből, ezért indítottak egy mozgalmat (#ReleasetheButtholeCut), és online petíciójukban azt követelik, hogy megismerhessék ezt a változatot. A The Daily Beast most ennek kapcsán interjút készített a vizuális effektes csapatból egy neve elhallgatását kérő stábtaggal, amiből sokkal csúnyább dolgok derültek ki, mint egy látszó van nem látszó végbélnyílás.

„Amikor láttuk az első felvételeket, néztük, hogy »ez meg mi a fene? ti is látjátok?«

Aztán hívtuk a vezetőnket, hogy »egy kibaszott s*gglyuk van a kép közepén. Mindenhol s*gglyukak vannak.«

Nem nagyon feltűnően, de azért jól láthatóan. (…) És senki sem volt, aki kifejezetten mondta volna, hogy s*gglyukakat akarnak. Szóval ez is csak egy volt azok közül a dolgok közül, amik csak úgy átcsúsztak” – nyilatkozta a forrás.

Az illető ezután arról is beszélt az interjúban, hogy a rabszolgaságot közelítőek voltak a munkakörülményeik:

több hónapon át heti 90 órákat dolgoztak, az alkalmazottak két-három napot is bent töltöttek az irodában egyhuzamban. A rendezőt, Tom Hoopert pedig a stábtag a „rettenetes”, „tiszteletlen” és „lekezelő” jelzőkkel illette.

„Semmire sem volt rendesen időnk. Hat hónap alatt raktuk össze a kétperces előzetest, utána meg négy hónapunk volt a teljes másfél órás filmre. Nem nagyon jön ki a matek” – mondta a vizuális effektes munkatárs. A rendező és a filmet forgalmazó Universal Pictures egyelőre nem kommentálta az állításokat.


(via NME)