Ridley Scott a következő Alien-filmjéről pletykált

Az Alien: Awakeningben visszatérnek a Mérnökök, mint a világegyetem kertészei és karbantartói.

Nemrég egy Alien-rajongó videóinterjúban faggathatta Ridley Scottot az Alien: Covenantról, és az ahhoz tervezett folytatásokról.

A rendező lelkesen mesélt arról, hogy az újabb filmekben három vagy négy különböző játékos is bekapcsolódik majd a rejtélyek kibogozásába:

Ezek egyike lesz a Mérnökök csapata, akik visszatérnek a bolygójukra, és azzal szembesülnek, hogy ott megtizedelték a lakókat. Úgy képzeltem el, hogy e Mérnökök űrhajói bizonyos időközönként feltűnnek, mintha csak ők lennének a világűrt rendben tartó kertészek.

Érdekesség, hogy Ridley Scott ugyan egy bolygóra való visszatérést emlegetett a miniinterjúban, de hogy ez alatt a Prometheusban megismert kísérleti telepet, az LV-426-ot érti, vagy a Covenant új bolygóját, az Origae-6-ot, ahol David kipusztított egy humanoid fajt, azt egyelőre nem tudni. Az viszont biztos, hogy ha az Engineerek csak a folytatásban fognak visszatérni, akkor a Covenantban látott, fehér bőrű humanoidok biztosan nem Mérnökök voltak, hanem csak valami emberszerű faj, a fehér óriások teremtményei. Az Alien: Awakening várhatóan 2019-ben, az első Alien-film 40 éves évfordulóján kerülne mozikba. (via AVP Galaxy)