Robert Rodriguez és James Mangold is rendezőnek állt a Mandalorian 2. évadában

De a Vasember filmek atyja, Jon Favreau és a Solo rendezőjének lánya, a Jurassic Worldben tűsarkúban rohangáló Bryce Dallas Howard is jegyez egy-egy részt.

November 13-án startolt el, és nemrég véget is ért a The Mandalorian sorozat 2. évadának forgatása. Az új epizódokat még idén októberben műsorra tűzné a Disney+ csatorna – miközben mi, magyarok örülhetünk, ha 2020 végén vagy 2021 elején végre legálisan megnézhetjük az első évadot. Jelen tudásunk szerint az alábbi nagy nevek rendeztek legalább egy epizódot a The Mandalorian 2. évadában:

  • Jon Favreau: a Vasember 1-2 és Az oroszlánkirály rendezője, a Mandalorian vezető írója és producere, a Marvel egyik legsokoldalúbb filmes szakembere, aki ráadásul kiváló színész is.
  • Dave Filoni: veterán Lucasfilm-alkalmazottként olyan Star Wars-animációkat írt, rendezett és felügyelt producerként, mint A klónok háborúja, a Lázadók és a Resistance. A Mandalorian első évadában az 1. és az 5. részeket rendezte.
  • Bryce Dallas Howard: a Solót (és egy seregnyi másik blockbustert) rendező Ron Howard lánya, aki számos filmben szerepelt már A falutól a Jurassic World 1-2-ig, jelenleg pedig a rendezői karrierjére koncentrál. A Mandalorian első évadában a 4. részt rendezte.
  • Robert Rodriguez: főállású geek, az Alkonyattól pirkadatig, a Desperado, a Terrorbolygó, a Sin City és a Machete írója, rendezője, producere, valamint nem egy esetben vágója, operatőre és zeneszerzője is.
  • James Mangold: a Copland, A nyughatatlan, a Börtönvonat Yumába, a Logan és Az aszfalt királyai rendezője, szintén régi motoros Hollywoodban. A Lucasfilm és a Disney maximálisan megbízik benne (olyannyira, hogy a legújabb hírek szerint ő fogja Spielberg helyett megrendezni az Indiana Jones 5-öt)! Korábban tervbe volt véve egy Boba Fett-mozifilm is az ő rendezésében – a szintén mandalore-i páncélban vigéckedő fejvadászt most alighanem kárpótlásul kapta a Disney-től azért, mert abból a filmből végül nem lett semmi.
Forrás: Lucasfilm / The Walt Disney Company

 

Azok a kiváltságosok, akik már legálisan meg tudták nézni a Mandalorian első évadát, kivétel nélkül mind azt írták, hogy jók benne a színészek, fülbemászó a zenéje, látványosak az akciójelenetek, és a készítők ügyesen építették bele a western elemeket a Star Wars-őstrilógia koszos-poros, világvégi űrcsehós hangulatába. Ráadásul nemcsak a mindenhonnan visszaköszönő Baby Yoda szerethető benne, de a címbéli, emberséges fejvadász is, akinek a soha le nem vetett sisakja alatt a Trónok harca és a Narcos sztárja, Pedro Pascal bújik meg – már amikor nem épp John Wayne kaszkadőrnek állt unokája, Brendan Wayne ugrál helyette az akciójelenetekben. (via Geektyrant)