Ryan Gosling újabb űrhajósfilmben

A Mentőexpedíció alapjául szolgáló eredeti regény szerzőjének új könyvéből készülő Project Hail Maryben fog szerepelni. Sőt: mást is vállal.

Andy Weir munkája még meg sem jelent, csak most jelentette be, de az MGM máris lecsapott rá – ami nem csoda, tekintve, hogy a Mentőexpedíció annak idején világszerte több mint 630 millió dollárt kaszált. A Mentőexpedíció volt egyébként Weir debütáló regénye, utána 2017-ben Artemis címmel adott ki egy könyvet, ami a Hold első városában játszódik.

A Project Hail Mary a Random House-nál fog megjelenni, 2021 tavaszán, és az MGM állítólag hét számjegyű összegért vásárolta meg a megfilmesítési jogait. A Mentőexpedícióhoz hasonló témát feldolgozó, azaz egy magányos asztronautáról szóló alkotásnak Ryan Gosling nemcsak a sztárja lesz, de ő lesz az egyik producere is.

Ryan Gosling Az első emberben. Forrás: port

 

Goslingtól pedig nem idegen az űrhajósruha, hiszen ő volt a főszereplője Az első ember című 2018-as Damien Chazelle-filmnek is, amiben Neil Armstrong megformálójaként szintén eltöltött némi időt magányosan a kozmoszban.

Habár az egymondatos sztorileírás alapján a Project Hail Mary közel sem tűnik olyan izgalmasnak, mint a Mentőexpedíció (itt ugyanis a szokásos „a hős küldetése, hogy megmentse a Földet” forgatókönyvről van szó), a bejelentés hihetetlenül örömteli, mivel ez az első nagyobb projekt, aminek a terveit nyilvánosságra hozták Hollywoodnak a koronavírus miatt történő teljes leállása közepette.


(via IndieWire)