Saját alkoholista apját alakítja Shia LaBeouf

A Honey Boy című filmet a sztár élete ihlette.

A készülőfélben lévő alkotás egy gyereksztárról szól, aki megpróbálja átvészelni törvényszegő, alkoholista apjával való kapcsolatát. A cselekmény több mint tíz éven át követi a fiú és az egykori cirkuszi bohóc, jelenleg gyógyulófélben lévő heroinfüggő férfi viszonyát. A LaBeouf saját életén alapuló műnek maga a színész volt az egyik forgatókönyvírója, Otis Lort álnéven. A Honey Boy cím is onnan ered, hogy apja gyerekkorában így szólította LaBeoufot.

Lucas Hedges A régi városban. Forrás: port

 

Míg a sztár saját apját fogja megformálni, őt magát fiatalabb kiadásban Lucas Hedges játssza, akit korábban a Holdfény királyságban, A régi városban, a Lady Birdben és a Három óriásplakát Ebbing határában című filmben láthattunk.

Amióta kiszállt a Transformers-franchise-ból, Shia LaBeouf egyre több független filmben vállal szerepet (ezek a próbálkozások nem mindig sikeresek: Man Down című mozija tavalyi nyitó hétvégéjén Nagy-Britanniában mindössze 7 fontot szedett össze egyetlen helyszínen), és egyre meredekebb projektekbe vág bele. Különböző akcióművészeti performanszai után tavaly áprilisban egy teljes hónapot töltött el egymagában egy lappföldi, elzárt kis kunyhóban, ahol az egyedüli kommunikációt az jelentette számára, hogy egy helsinki múzeummal szöveges üzeneteket váltottak.

Shia LaBeouf a Charlie Countryman szükségszerű halála c. filmben. Forrás: port

 

A sztár a magánéletében sem kerüli a feltűnést. Az elmúlt években többször letartóztatták különféle balhéi miatt (kocsmai verekedés, erőszakoskodás a barátnőjével, nyilvános részegeskedés stb.), legutóbb pedig tavaly júliusban balhézott egyet azzal a rendőrrel, akit kihívtak rá, mert agresszíven viselkedett egy járókelővel, aki nem akart neki tüzet adni. Az eset miatt a színész a savannah-i fogda vendégszeretetét élvezte, mielőtt 7 ezer dolláros óvadék ellenében kiengedték.


(via NME, Vulture)