Salma Hayek borzalmas dolgokat mesélt Weinsteinről, aki semmitmondó nyilatkozatban válaszolt

Salma Hayek egy megrázó cikkben számolt be arról, hogy mit művelt vele a most már számos szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolt producer, Harvey Weinstein. A producer nyilatkozat útján válaszolt a vádakra.

A New York Times cikkében a színésznő elmondta: 2002-ben a producerrel dolgozott a Frida című életrajzi filmen: Weinstein zaklatásai nem merültek ki abban, hogy közös zuhanyzást, masszázst és orális szexet kért a színésznőtől, még szállodai szobája ajtajában is többször feltűnt. Lelki és fizikai terrorban tartotta a színésznőt, a Velencei Filmfesztivál nyitógálájáról elvonszolta, hogy a producer privát partijára vigye, ahol luxusprostituáltak várták őket. A színésznő mindig nemet mondott a producernek, aki ezt nem tudta feldolgozni, egyre erőszakosabb lett.

A Frida (Frida Khalo festőművésznő életrajzi filmje) forgatásáról is borzalmas dolgok derültek ki: Weinstein azzal zsarolta a színésznőt, hogy ha nem lesz egy meztelen leszbikus jelenete Ashley Judd színésznővel, nem lesz a filmnek miramaxos bemutatása. Salma Hayek iszonyú energiákat ölt a filmbe, és bár teljesen indokolatlannak tartotta a jelenetet a történet szempontjából, teljesítette a producer feltételét, ám aznap, amikor az említett jelenetet felvették, a színésznő idegösszeroppanást kapott. Bár Weinstein még ezek után sem hitt igazán a film sikerében, a Frida hat Oscar-jelölést kapott, amiből kettőt díjra is váltott. Mindezek ellenére Weinstein soha többé nem adott a színésznőnek főszerepet egyetlen filmjében sem.


Hayek arról is beszélt, hogy a producer a visszautasítások miatt életveszélyesen megfenyegette:


Meg foglak ölni, ne hidd, hogy nem vagyok rá képes.”


Most Harvey Weinstein és ügyvédje írásbeli nyilatkozatban reagáltak a vádakra:


„Mr. Weinstein elsőosztályú színésznőnek tartja Salma Hayeket, és számos filmjében szerepeltette. Nagyon büszke volt a a legjobb színésznőnek járó Oscar-nevezésére, és továbbra is támogatja őt.”
Mr. Weinstein nem emlékszik arra, hogy Salmát arra a – film szempontjából – indokolatlan szexjelenetre kényszerítette volna színésznő kollégájával, és (Weinstein – a szerk.) ott sem volt a felvételnél. Amellett, hogy ez része volt a történetnek, hiszen Frida Khalo biszexuális volt, a film jelentősebb szexjelenetét Miss Hayek Geoffrey Rush-sal koreografálták meg.”

via NME